Опубліковано 26 лютого 2019 року, 09:30

У Першотравенську учасники відбіркового туру обласного фесту «Z_ефір» представили більше сотні різножанрових номерів – Валентин Резніченко

Дніпропетровщина має таланти. Це вкотре доводить обласний дитячо-юнацький фест «Z_ефір», який мандрує регіоном. На п’ятій «фестивальній зупинці» свої здібності презентували діти з Першотравенська, Васильківського й Петропавлівського районів. Усього – більше ста номерів. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко. 

 «На всебічній підтримці талановитої молоді наголошує Президент України Петро Порошенко. Бо саме їм, здібним і обдарованим, незабаром розбудовувати нашу країну. На Дніпропетровщині розкритися юним зірочкам допомагає творчий фестиваль «Z_ефір», який уже другий рік поспіль мандрує областю. Діти дарують море позитивних емоцій, танцюючи, співаючи, показуючи циркові номери та театральні постанови. Талант-шоу вже побувало в п’яти містах», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.  

П’ята зупинка фесту гриміла талантами. Театральний колектив «Взаємність» завітав з Петропавлівського району з весняними мотивами. 

«Ми вже вдруге на «Z_ефірі». Це можливість проявити себе і цікавий досвід для кожного з нас, – розказала учасниця колективу Єва Ляхімець. – Цьогоріч – з національним обрядом, який символізує зустріч весни. Так робили наші предки – тож маємо поважати національні традиції». 

Фест «Z_ефір» – то білет у творче майбутнє, переконаний зразковий цирковий колектив «Арлекіно» з Першотравенська.

«Презентували чотири акробатичні номери. Один з них – «Веселі стрибалки» – прем’єра. Такого Першотравенськ ще не бачив, – сказала учасниця колективу Аміна Гулак. – Ми не стоїмо на місці. Постійно беремо участь у подібних фестивалях. Обожнюємо дарувати глядачам радість та яскраві емоції». 

Незабутні враження подарував і номер «Джура» від тріо з Петропавлівського району. Діти билися на шаблях і жонглювали гирями. Серед силачів – і дівчина. 

«Щоб була сила, тренуємося щодня. Мені такі здібності стають у нагоді в житті. Можу дати відсіч кривдникам і матусі допомагаю по господарству», – зазначила Анастасія Овсяннікова. 

У музикантів з Петропавлівської дитячої мистецької школи сила – в гітарах, бандурах та баянах.

«Ми на цьому фестивалі вперше. Привезли із собою багацько музичних інструментів. Кожного разу експериментуємо: щось додаємо, щось прибираємо. Вважаємо, чим більше музики, тим краще», – говорить бандуристка Влада Ляхімець. 

Пісенні таланти привезла на «Z_ефір» і Васильківщина. У своєму репертуарі «піснярі» були строкаті.

«Наші діти виступали й ансамблем, і соло, і дуетом, і тріо, і квартетом. Так ми звикли – один одного підмінювати, – наголосила керівник зразкового вокально-аматорського ансамблю «Зорепад» Наталія Данилюк. – Дякуємо організаторам за такий чудовий фестиваль. Він не тільки дозволяє маленьким зірочкам засяяти яскравіше. Його великий плюс – він безкоштовний». 

Загалом у Першотравенську представили більше ста різножанрових номерів. Оцінювало конкурсантів креативне та професійне журі.

«Приємно вражений. Гордість бере за Дніпропетровщину. У нас, дійсно, видимо-невидимо талановитих дітей. Кожна дитина, виходячи на сцену, несла частинку своєї душі. Тому обрати кращих – задача не з простих», – зазначив представник професійного журі, викладач дніпровської музичної школи №9 Сергій Лоза. 

Кастинги «Z-ефіру-2019» тривають. Окрім Першотравенська, відбіркові тури пройшли в Покрові, Павлограді, Жовтих Водах, Верхньодніпровську.  До кінця березня фест завітає ще у 9 населених пунктів. У квітні – півфінал. Фінал пройде у Дніпрі.

Обласний творчий фестиваль «Z_ефір» Дніпропетровська ОДА започаткувала у 2018 році. Так розшукують зірок «покоління Z» – здібних дітей від 5 до 16 років. Вони виступають у п’яти жанрах – вокальне й театральне мистецтво, хореографія, оригінальний і інструментальний жанри. 

«Z_ефір» мандрує Дніпропетровщиною.

 П'ята зупинка.

 Презентували таланти діти з Першотравенська, Васильківського й Петропавлівського районів.

Ми вже вдруге на «Z_ефірі». Це можливість проявити себе і цікавий досвід для кожного з нас, – розказала Єва Ляхімець. – Цьогоріч – з національним обрядом, який символізує зустріч весни. Так робили наші предки – тож маємо поважати національні традиції».

 Зразковий цирковий колектив «Арлекіно» з Першотравенська презентував чотири акробатичні номери.

 Циркове мистецтво - це життя для колективу

Готуються за лаштунками театрали з Першотравенська.

 У них постанова про лицарів та примхливу принцесу.

 Вражав кожен номер.

 Отак з легкістю піднімали гирі в номері

«Щоб була сила, тренуємося щодня. Мені такі здібності стають у нагоді в житі. Можу дати відсіч кривдникам і матусі допомагаю по господарству», – зазначила Анастасія Овсяннікова.

 Музиканти Петропавлівської дитячої мистецької школи.

 «Ми на цьому фестивалі вперше. Привезли із собою багацько музичних інструментів. Кожного разу експериментуємо: щось додаємо, щось прибираємо. Вважаємо, чим більше музики, тим краще», – говорить Влада Ляхімець.

Вокальний ансамбль «Смайл» з Миколаївської ОТГ через пісню розказав про свої мрії.

 Танцювальний колектив

 Дівчата кажуть, то в перекладі - прекрасна посмішка.

Колектив

Зичний голос 11-річної Поліни Бабкіної знають не тільки в її рідному селі Миколаївка. Завдяки «Z_ефіру» він лунає на всю область.

Багата на співочі таланти й Васильківщина.

 «Наші діти виступали й ансамблем, і соло, і дуетом, і тріо, і квартетом. Так ми звикли – один одного підмінювати, – наголосила Наталія Данилюк. – Дякуємо організаторам за такий чудовий фестиваль. Він не тільки дозволяє маленьким зірочкам засяяти яскравіше. Його великий плюс – він безкоштовний».

 У відбірковому турі в Першотравенську ...

 ...представили більше ста номерів.

 «Приємно вражений. Гордість бере за Дніпропетровщину. У нас, дійсно, видимо-невидимо талановитих дітей. Кожна дитина, виходячи на сцену, несла частинку своєї душі. Тому обрати кращих – задача не з простих», – зазначив Сергій Лоза.

 До кінця березня фест завітає ще в 9 населених пунктів.

У квітні – півфінал.

Фінал пройде у Дніпрі.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux