Опубліковано 15 лютого 2019 року, 10:30

Півтисячі юних талантів зібрав у Жовтих Водах творчий обласний фест «Z_ефір» – Валентин Резніченко

Творчий фестиваль «Z_ефір» мандрує Дніпропетровщиною. Третє місто, яке об’єднало юні таланти, – Жовті Води. На відбірковому кастингу презентували свої здібності півтисячі учасників. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.  

«Найкращий творчий фестиваль «Z_ефір» другий рік поспіль мандрує Дніпропетровською областю. Він має можливість завітати в кожний куточок регіону і побачити маленьких зірок. Діти танцюють, співають, декламують вірші, презентують театральні постанови. Торік навіть сам Президент України Петро Порошенко побував на фесті і привітав таланти Дніпропетровщини. Саме їм, здібним і обдарованим, незабаром розбудовувати нашу країну», – наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.  

Цього разу відбірковий тур приймало місто Жовті Води. Разом з юними жовтоводцями жанрове розмаїття презентували мешканці Вільногірська та П’ятихатського району. 

Відкрили фест театрали. «Грали серцем і душею» дівчата з театрального гуртка «Синя птаха»

«Презентували постанову «Хто перший?». Вона про те, як до лікаря на прийом приходять пацієнти: хто з поломаною рукою, хто – з ногою, а хто перебинтований абсолютно весь. Пантоміма весела, хоча й без слів. Гра виключно мімікою», – розказала одна з акторок Вікторія Осіпова. 

Уже вдруге на «Z_ефірі» хореографічний ансамбль «Престиж». Майже 20 дітей за допомогою танцю блискуче переказали пригодницький сюжет казки «Аліса у країні див».

 «Атмосфера на фестивалі суперова! Всі красиві, яскраві. Звичайно, перед виступом трохи метушаться і хвилюються. А потім відчувається полегшення. Далі думаєш, яке ж місце ти посів», – поділилася танцюристка Ольга Куриленко. 

Софія та Владислав Мостики завітали на фестиваль з Лихівки.  Сестра – співає, брат – гуморить. Діти кажуть, талан – то сімейна традиція.   

«Співати мені подобається. Виходить краще за все, – сказала дівчина. – Часто виступаю на різних концертах. Поки за лаштунками – й коліна трусяться, а як заспіваєш – на серці відлягає». 

«Люблю читати гуморески. Особливо до вподоби жарти Павла Глазового. Розсмішити публіку – то ціле мистецтво. Тут найголовніше – емоції», – наголосив хлопець. 

Зал накрила і хвиля емоцій студії спортивно-бального танцю «Фламінго». За море позитиву і драйву в колективу – перше місце, а значить, квиток у півфінал. 

«Енергія душі» – це наш найкращий танець. З його допомогою хотіли донести, що треба відриватися й веселитися по повній. Життя в нас одне», – розтлумачив філософію танцю учасник колективу Богдан Ткачук. 

Старання конкурсантів оцінювало строге журі. Як і в першому сезоні «Z_ефір», воно незвичне: у його складі як професіонали, так і креативники. Уже два роки поспіль виставляє бали вокалістам Валерія Жиркевич. 

«Хвилююся разом з учасниками, адже знаю, як це виступати на сцені, – зазначила дівчина. – Крім вокальних даних та слуху, у співака має бути харизма. А ще треба співати розслаблено, не напружуючи зв’язки. Тоді перемога – у кишені». 

«Фестиваль запалює нові зірки. Діти вражають нас цікавими номерами, – розказала представник професійного журі, радник голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб. – Родина талантів шириться. Торік фест зібрав понад 20 тисяч учасників, цьогоріч очікуємо ще більше». 

Відбірковий тур, який триватиме до кінця березня, завітає у 14 населених пунктів. Півфінал – протягом квітня. Кращі з кращих зберуться на фінальний гала-концерт  у  Дніпрі.

Обласний творчий фестиваль «Z_ефір» Дніпропетровська ОДА започаткувала у 2018 році. У такий спосіб розшукують зірок «покоління Z» – здібних дітей від 5 до 16 років. Вони виступають у п’яти жанрах – вокальне й театральне мистецтво, хореографія, оригінальний і інструментальний жанри. 

Це вже другий сезон талант-шоу. Позаду відбіркові тури в Покрові та Павлограді.

 Обласний фест «Z_ефір» збирає таланти.

 Це вже третя його зупинка.

 Велика сцена...

 ...зібрала півтисячі учасників.

 Зірочок підтримували рідні.

Відкрили концерт театрали.

«Презентували постанову «Хто перший?». Вона про те, як до лікаря на прийом приходять пацієнти: хто з поломаною рукою, хто – з ногою, а хто перебинтований абсолютно весь. Пантоміма весела, хоча й без слів. Гра виключно мімікою», – розказала Вікторія Осіпова.

 Хореографічний ансамбль «Престиж» станцював казку «Аліса у країні див».

 На сцені одночасно виступали майже 20 дітей.

 «Атмосфера на фестивалі суперова! Всі красиві, яскраві. Звичайно, перед виступом трохи метушаться і хвилюються. А потім відчувається полегшення. », – поділилася Ольга Куриленко.

 «Z_ефіряни» посилали в зал море драйву.

  Накрила хвиля талантів.

 Обдарована молодь з Лихівки.

Софія Мостика співала...

 ...її брат Владислав читав гумореску.

Студія спортивно-бального танцю «Фламінго».

У колективу – перше місце, а значить, квиток у півфінал.

 Номери – різножанрові.

Оцінювало конкурсантів вимогливе журі.

 «Крім вокальних даних та слуху, у співака має бути харизма. А ще треба співати розслаблено, не напружуючи зв’язки. Тоді перемога – у кишені», – зазначила Валерія Жиркевич.

 Усі учасники можуть переглянути свої виступи.

 Обласний творчий фестиваль «Z_ефір» Дніпропетровська ОДА започаткувала у 2018 році. Це вже другий сезон талант-шоу

 «Фестиваль запалює нові зірки. Діти вражають нас цікавими номерами, – розказала Ольга Горб. – Родина талантів шириться. Торік фест зібрав понад 20 тисяч учасників, цьогоріч очікуємо ще більше».

 Незабаром «Z_ефір» прийматиме Верхньодніпровський район. 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux