Опубліковано 07 лютого 2019 року, 13:00

Покров має таланти: на Дніпропетровщині стартували відбіркові тури обласного зіркового фесту «Z_ефір» – Валентин Резніченко

На Дніпропетровщині стартували відбіркові тури обласного зіркового фесту «Z_ефір». Точкою відліку став Покров. У кастингу взяла участь майже тисяча юних талантів. Діти представили більше сотні номерів: від співів до танців. Наступна зупинка творчого марафону – Павлоград. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

 «На всебічній підтримці талановитої молоді акцентує Президент України Петро Порошенко. У Дніпропетровській області вже вдруге організовуємо творчий конкурс «Z_ефір». У такий спосіб розшукуємо зірок «покоління Z» – здібних дітей від 5 до 16 років. Цьогоріч ще більше талановитої молоді виявило бажання взяти участь у фестивалі. Перший відбірковий тур талант-шоу відбувся в Покрові», – розказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.  

У першому кастингу взяли участь юні таланти Покрова, Нікополя та Нікопольського району. Виступали в п’яти жанрах – вокальне й театральне мистецтво, хореографія, оригінальний і інструментальний жанри. 

На фесті вже другий рік поспіль презентує свої здібності танцювальний колектив з Нікополя «Оріон». Дівчата зізналися, торік їм не вдалося пробитися у фінал – цьогоріч спробували свої сили знов. Аби досягти мети, навіть змінили стиль. 

«Наші танці, як і ми, подорослішали. Композиція – під пісню «Люди, як кораблі» гурту «Антитіла». Вона філософськи насичена. Насправді, всі люди різні. І не варто оцінювати їх за зовнішністю. Краще зазирнути в їхній внутрішній світ. У танці ми акумулювали всі наші переживання й емоції», – розказала учасниця колективу Олена Касьянова.  

Нікопольський дует Кіра Рудзик та Евеліна Трофімова почувають себе немов риба у воді в театральному мистецтві. На «Z_ефір» представили веселу казку на новий лад. У заліку дівчат – перше місце. 

«Вирішили додати позитиву. Обрали гумореску, аби розсмішити зал, – сказали вони. – Ми просто театрали в душі. Добре працюємо обличчям». 

Козир 14-річної Мілени Полянської з Покрова – голос. На довершення образу – вишуканий костюм.

«Його мені зшила мама. А цей вінок просто шикарний. Він такий великий. На мою думку, він символізує щастя, весну та світанок», – розказала співачка. 

Інструменталістка Варвара Сізова з Покрованатхненна перемогою в тогорічному фесті, спробувала свої сили знов. Її постійна подруга – 56-струнна бандура.

«Торік виступала з ліричним номером – цього разу підготувала більш динамічну композицію, – сказала юна бандуристка. – Головне – не боятися і впевнено йти до мети. Такий мій секрет успіху». 

А ось у 10-річної покровчанки Лії Куартової «Z_ефірний» дебют. Вразила журі грою на скрипці й забезпечила собі білет у півфінал.

«Мрію стати популярною скрипалькою. Подорожувати світом, виступати на великій сцені. «Z_ефір» наближає мене до мрії, додає впевненості», – переконана дівчина. 

Майстерність конкурсантів, хист і вміння триматися на сцені – під прицілом вимогливого журі. Тут і професіонали, і креативники. Бітбоксер Максим Прилипко торік сам виступав на «Z_ефірівській» сцені – наразі серед тих, хто визначає найкращих. 

«Це неперевершені відчуття. Навіть уявити не міг, що опинюся в числі суддів. Несказанно радий цьому, – поділився хлопець. – До конкурсантів прискіпливий, особливо, до вокалістів. Їм треба вміти витягувати ноти, правильно подавати пісню і мати вокальний дар». 

Перший відбірковий тур Дніпропетровщиною триватиме до 27 березня. Фестиваль завітає у 14 населених пунктів області. Кращі вийдуть до півфіналу, який проходитиме з 4 до 30 квітня. Фіналісти виступатимуть на гала-концерті у Дніпрі.

«Можна з упевненістю сказати, цьогорічний «Z_ефір» буде надзвичайний. Це вже побачили по перших виступах, – наголосила радник голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб. – Діти підготовлені на іншому рівні. У них дуже гарні костюми, вони хореографічно підковані. Сильні виступи як солістів, так і колективів. У цьому сезоні в журі буде нелегка задача – вибрати кращих з кращих».

Обласний талант-фест «Z_ефір» ініціювала Дніпропетровська ОДА у 2018 році. Його назва символічна: легкий зефір асоціюється з безтурботним дитинством, а англійська літера «Z» означає покоління, яке народилося між 90-ми та 2000-ми.

Старт творчого фестивалю «Z_ефір» – у Покрові.

  Крім покровчан, до першого кастингу долучилися...

 ... діти Нікополя та Нікопольського району.

Конкурс різножанровий.

 Від танців....

 ... до співів.

 Рідні тримають кулаки.

 Дует Кіра Рудзик та Евеліна Трофімова представили веселу казку на новий лад.

 «Ми просто театрали в душі. Добре працюємо обличчям», – сказали дівчата.

 Варвара Сізова, натхненна перемогою в тогорічному фесті, спробувала свої сили знов.

 Її подруга – бандура.

Козир Мілени Полянської – голос.

 Покров вражає.

На фесті вже другий рік поспіль танцювальний колектив «Оріон».

«Наші танці, як і ми, подорослішали», – розказала Олена Касьянова.

Журі – професійне....

 ...та креативне...

 «До конкурсантів прискіпливий, особливо, до вокалістів. Їм треба вміти витягувати ноти, правильно подавати пісню і мати вокальний дар», – поділився Максим Прилипко.

Лія Куартова прагне стати популярною скрипалькою – «Z_ефір» наближає її до мрії.

Під час першого відбірковго туру фестиваль завітає у 14 населених пунктів області.

«Можна з упевненістю сказати, цьогорічний «Z_ефір» буде надзвичайний. Це вже побачили по виступах юних покровчан, – наголосила  Ольга Горб. – Діти підготовлені на іншому рівні. У них дуже гарні костюми, вони хореографічно підковані. Сильні виступи як солістів, так і колективів».

Загалом у Покрові журі обрало 17 переможців. Якщо таланти є й у вашому місті, тоді фестиваль вирушає до вас.

 Наступна зупинка зіркового марафону – Павлоград.

 Обласний талант-фест «Z_ефір» стартував на Дніпропетровщині у 2018 році.

 У такий спосіб розшукують обдарованих дітей від 5 до 16 років. 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux