Опубліковано 02 листопада 2021 року, 12:30

Оголошення Заява про наміри та Заява про екологічні наслідки діяльності

ЗАЯВА ПРО НАМІРИ

ЗАЯВА ПРО НАМІРИ Реконструкція штучних покриттів аеродрому комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Кривий Ріг» Криворізької міської ради» за адресою: 50000, Дніпропетровська обл., місто Кривий Ріг, АЕРОПОРТ. Виробничі споруди, інженерні мережі та об’єкти життєзабезпечення




Заява про екологічні наслідки щодо робочого проєкту «Реконструкція штучних покриттів аеродрому комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Кривий Ріг» Криворізької міської ради» за адресою: 50000, Дніпропетровська обл., місто Кривий Ріг, АЕРОПОРТ. Виробничі споруди, інженерні мережі та об’єкти життєзабезпечення» 

Реалізація технічних рішень робочого проєкту «Реконструкція штучних покриттів аеродрому комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Кривий Ріг» Криворізької міської ради» за адресою: 50000, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, АЕРОПОРТ. Виробничі споруди, інженерні мережі та об’єкти життєзабезпечення» здійснюється за межами населеного пункту в адміністративних межах Криворізького району на території Лозуватської територіальної громади, кадастровий номер №1221882200:05:001:0452, №1221882200:05:001:0451, №1221887700:01:005:0989, право постійного користування земельною ділянкою на підставі державного акту на право користування землею, серія та номер: Б№009701 виданий 01.01.1987 р.

Робочим проєктом передбачено виконання наступних видів робіт:

  • - будівництво кабельної лінії живлення (КЛ-10 кВ) від існуючої РУ-10 кВ ПС 35/10 «Аеропорт» до існуючої РУ-10 кВ ТП-7, існуюча лінія живлення КЛ-10 кВ ТП-7 виводиться з експлуатації в установленому порядку з позначенням на існуючих схемах електропостачання позначкою «Не діюча»;
  • - реконструкція існуючого колектору побутових стоків від існуючих очисних споруд до точки скидання очищених стоків.

Реалізація заходів, що перелічені вище, дозволить забезпечити надійність електропостачання аеропорту та підвищити екологічну безпеку при очищенні побутових стічних вод.

Проведення робіт з реконструкції інженерних мереж супроводжуватиметься надходженням в атмосферне повітря забруднюючих речовин від роботи автотранспортних засобів і будівельних механізмів, шумовим впливом на навколишнє середовище від працюючої техніки, але впливи від даних джерел впливів носитимуть тимчасовий і локальний характер.

Викиди забруднюючих речовин від роботи двигунів внутрішнього згоряння автотранспорту та будівельної техніки за період проведення робіт складуть 1,237 т, у т.ч.: оксид вуглецю – 0,720 т, діоксид азоту – 0,243 т, діоксид сірки – 0,038 т, вуглеводні граничні – 0,128 т, сажа – 0,052 т, при навантажувально-розвантажувальних роботах в атмосферне повітря виділятиметься пил неорганічний із вмістом SiО2 < 20% – 0,056 т. Викиди за весь час проведення робіт, що становить 5,0 місяців, не перевищать санітарно-гігієнічних нормативів, істотного впливу на атмосферне повітря очікувати не слід. У період експлуатації об’єкти реконструкції не є джерелами впливу на атмосферне повітря.

Рівень шуму від працюючої техніки в період реконструкції на межі найближчої житлової забудови (житлові будинки в с. Чкаловка) складе 0 дБА, тобто відбудеться загасання звуку в просторі та шумовий вплив від працюючої техніки не вплине на існуючий рівень шуму, не призведе до негативного впливу на здоров'я населення, яке мешкає на даній території.

Джерел негативних впливів на інші компоненти природного середовища (клімат і мікроклімат, геологічне середовище, підземні води, рослинність, тваринний світ, заповідні об'єкти) в ході реалізації робочого проєкту не з'являється. Об’єкти реконструкції не є джерелами шуму, джерелами електромагнітних полів промислової частоти, інфразвуку, ультразвуку, реалізація планованої діяльності не пов’язана з використанням радіаційних приладів.

При проведенні реконструкції інженерних мереж утворюватимуться наступні види відходів: будівельні відходи у кількості 0,912 т, відходи полімерів – 0,140 т, промаслене дрантя – 0,013 т, тверді побутові відходи – 1,185 т, рідкі побутові відходи – 93,75 т, відходи деревини – 0,004 т. У період експлуатації інженерних мереж відходи не утворюватимуться.

Усі відходи, що утворюватимуться в процесі реконструкції, підлягають утилізації, захороненню або переробці на спеціалізованих підприємствах, що мають ліцензії на здійснення відповідної діяльності, згідно з укладеними договорами.

Для розміщення відходів, що утворюватимуться в процесі реконструкції інженерних мереж, додаткові земельні площі не використовуватиметься, джерел негативних впливів відходів на навколишнє природне середовище в період реконструкції не утворюватиметься.

У соціальному плані робочий проєкт слід вважати позитивним за рахунок підвищення надійності роботи аеропорту як важливого компонента економіки м. Кривий Ріг.

Комплекс технічних рішень, що передбачені робочим проєктом, не представляє небезпеки для навколишнього середовища.

Відповідальність за дані зобов'язання по реалізації проєктних рішень відповідно до норм і правил охорони навколишнього середовища, вимог екологічної безпеки на всіх етапах капітального ремонту дорожнього покриття бере на себе Департамент капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації.




Директор

Департаменту капітального будівництва

Дніпропетровської обласної державної

адміністрації                                                                                   Олександр КУШВІД                                               




Директор

Товариства з обмеженою відповідальністю

«Проектдормісттехнологія»                                                Олександр РЕУТОВ

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux