Опубліковано 15 березня 2019 року, 09:30

Нові вагові комплекси для вантажівок запрацювали на в’їздах до Дніпра – Валентин Резніченко

На в’їздах до Дніпра розпочали роботу два нові вагові комплекси. Вони – для вантажівок. За перевищення дозволених законом показників - штраф. Це збереже дороги від руйнації, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

 «Автошляхи Дніпропетровщини мають відповідати європейським стандартам. На цьому наголошує і Президент України Петро Порошенко. В області капітально ремонтуються як місцеві дороги, так і магістралі державного означення. Аби покриття не руйнувалося, необхідно контролювати рух великогабаритного транспорту. Спільно з міською владою облаштували на в’їздах до Дніпра два пункти габаритно-вагового контролю», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

 Вагові комплекси облаштували на трасах Дніпро-Кривий Ріг та Дніпро-Решетилівка. Вантажівки зважують пересувні лабораторії «Укртрансбезпеки». На місці також працюють фахівці облдержадміністрації та представники Національної патрульної поліції.

 «Маємо все необхідне обладнання – електронні ваги, далекомір, циркулі для шин, комп’ютер. Завдяки цьому зважування займає близько п’яти хвилин, – розповів старший державний інспектор управління «Укртрансбезпеки» у Дніпропетровській області Олег Васильковський. – Машині достатньо проїхати по двох паралельних платформах. Дані про вагу автомобіля і розподілення вантажу передаються на комп’ютер через «Wi-Fi». Термінал друкує талон з інформацією».  

 За два дні роботи лабораторій перевірили близько 130 вантажівок. Кожна п’ята з них – перевантажена, перевізників оштрафували.   

«Такі майданчики потрібні. Якщо вони не працюватимуть, дороги зовсім зіпсуються. Без контролю машини їздять без жодних обмежень», – сказав водій Ігор.

 Пересувна лабораторія незабаром почне роботу і на трасі Дніпро-Запоріжжя. Ще один ваговий комплекс зводять на Донецькій трасі.

На дорогах державного значення заборонено рух транспорту вагою понад 40 тон. Автошляхами всередині міст, сіл та селищ не можна їздити, якщо вага вантажівки перевищує 24 тони.

У разі перевищення норми, водій зобов'язаний сплатити штраф. На добровільну сплату – місяць. Далі – примусове стягнення в судовому порядку.

 На Дніпропетровщині розпочали роботу нові вагові майданчики для вантажівок

 Їх облаштували на трасах Дніпро-Кривий Ріг та Дніпро-Решетилівка

 На місці працюють представники «Укртрансбезпеки», облдержадміністрації та Національної патрульної поліції

 Олег Васильковський: «Маємо все необхідне обладнання – електронні ваги, далекомір, циркулі для шин, комп’ютер. Завдяки цьому зважування займає близько п’яти хвилин»

 Вантажівка проїжджає по двох паралельних платформах електронних ваг

 Дані передаються на комп’ютер через «Wi-Fi»

Термінал друкує талон з інформацією

 За два дні роботи лабораторій перевірили близько 130 вантажівок

Кожна п’ята з них – перевантажена

 Ігор: «Такі майданчики потрібні. Якщо вони не працюватимуть, дороги зовсім зіпсуються»

  Пересувна лабораторія незабаром почне роботу і на трасі Дніпро-Запоріжжя

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux