Опубліковано 14 березня 2019 року, 17:55

У 2018 році на Дніпропетровщині спостерігалося зниження рівня підліткової злочинності

Завдяки спільним скоординованим заходам профільних організацій у 2018 році вдалося досягти зниження рівня злочинності серед неповнолітніх.

Цей показник за підсумками 2018 року знизився на 11,7%. По Україні відсоток зниження дитячої злочинності складає 17%. 

Водночас, у 2018 році майже вдвічі зросла кількість вчинених неповнолітніми умисних вбивств.

14 березня 2019 року під час міжвідомчої наради керівників правоохоронних органів та органів виконавчої влади і місцевого самоврядування області  обговорювались проблеми підліткової злочинності та захисту прав неповнолітніх.

Учасниками наради стали представники прокуратури Дніпропетровської області, філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області та органів місцевого самоврядування.

Незважаючи на загальне зниження рівня дитячої злочинності у регіоні, її зростання у 2018 році спостерігалося більш ніж у 18 районах і містах: Індустріальний район м. Дніпро, Металургійний та Довгинцівський райони м. Кривого Рогу, міста Вільногірськ, Новомосковськ, Першотравенськ, Апостолівський, Васильківський, Дніпровський, Магдалинівський, Межівський, Новомосковський, Петропавлівський, Синельниківський, Томаківський, Широківський, Юр’ївський райони.

Учасники наради зазначили, що незадовільною залишається профілактична робота з неповнолітніми з боку уповноважених підрозділів Національної поліції. Мають місце порушення законодавства при проведенні індивідуально-профілактичної роботи з підлітками з боку підрозділів ювенальної превенції територіальних органів поліції. Як наслідок, у минулому році 16 неповнолітніх, перебуваючи на обліку, повторно вчинили злочини.

Окрему увагу учасники наради приділили виконанню уповноваженими органами з питань пробації вироків суду, якими на засуджених покладений обов’язок виконати заходи, передбачені пробаційною програмою.

Учасники наради домовилися про плідну співпрацю з метою попередження рецидивної злочинності серед неповнолітніх. Зокрема, заступник начальника філії Центру пробації у Дніпропетровській області Владислав Нікітін наголосив, що персонал філії готовий здійснювати за даним напрямом роботи покладені на нього обов’язки, згідно чинного законодавства України.

За інформацією філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux