Опубліковано 25 вересня 2018 року, 14:30

Учні Магдалинівської опорної школи вже навчаються в оновлених яскравих класах – Валентин Резніченко

Яскраві класи із новим обладнанням, світлі просторі коридори. А головне – посмішки дітей та велике бажання пізнавати світ. Сучасні умови для навчання у Магдалинівській опорній школі створює Дніпропетровська облдержадміністрація. Реконструкцію крила старших класів вже завершили. Зараз у розпалі – капремонт решти закладу та шкільного стадіону. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 «Комфортні умови для якісного навчання всіх дітей Дніпропетровщини, незалежно від населеного пункту, – пріоритетне завдання Президента України Петра Порошенка. Одночасно приводимо до ладу понад 30 основних та опорних шкіл по всій області. Старі непримітні будівлі перетворюємо на сучасні, яскраві. Вже завершили реконструкцію крила Магдалинівської школи. У класах – більше світла і кольорів. У таких умовах дітям цікавіше навчатися, і вони досягатимуть кращих успіхів», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Магдалинівській опорній школі – більше 40 років. З 70-х ніхто її капітально не ремонтував. Взимку приміщення було холодним, і взагалі, сірі стіни стандарту минулого сторіччя не надихали на навчання і творчість.

За осучаснення закладу взялася Дніпропетровська облдержадміністрація. Не минуло і п’яти місяців – а вже крило старшої школи готове. Всі комунікації – нові. Приміщення тепле, просторе. Учні навчаються у яскравих світлих класах. Там – сучасні меблі та інтерактивні дошки. Посмішки дітей та безмежне бажання пізнавати нове.

«Тільки-но зайшла у свій клас – відразу кинулася в очі гарна розмальована стіна. Захотілося дивитися на дошку, запам’ятовувати все, що там написано. Захотілося вчитися», – поділилася учениця 10 класу Аліна Бардаченко.

У класі – яскрава вчительська «зона» та нейтральна біла – учнівська. Кожен кабінет має свій колір. Акцент – на яскравості. Синій, зелений, помаранчевий. Різнобарвність надихає на творчість та сприяє кращому запам’ятовуванню, вважають педагоги.

«Дуже комфортно стало працювати. Подобається абсолютно все! – розповіла вчителька Алла Полякова. – Так емоційно тільки-но пройшов урок. А головне – бачу посмішки на обличчях дітей. Заради цього ми і працюємо».

У розпалі – реконструкція решти закладу. Термомодернізують фасад будівлі. Оновлюють класи початкової школи. Вже замінили майже всі комунікації. Готують стіни та підлогу. Ремонтують їдальню, спортивну та актову зали.

У закладі з’являться і власна школа робототехніки, і інклюзивно-ресурсний центр.

На внутрішньому подвір’ї облаштують невеличкий парк. Висадять траву та дерева, поставлять лави. Дітям буде де перепочити на перерві та змінити «картинку».

«Потрапивши сьогодні у школу, я її не впізнала. І гарні парти, і нові дошки, – сказала учениця 10 класу Валерія Папазова. – Дуже прикро, що скоро закінчую школу і зовсім недовгий час навчатимуся у таких чудових умовах, які створила для нас держава».

Реконструюють і шкільний стадіон. На новому футбольному полі та бігових доріжках із професійним покриттям діти активніше займатимуться спортом та краще оздоровлятимуться, вважає директор закладу Тетяна Полякова.

«Наше завдання – зробити сільські школи крутішими за міські та навіть столичні. В осучаснених яскравих закладах діти починають навчатися із більшим задоволенням і виявляють кращі результати. А отже, у майбутньому в них більше шансів потрапити до престижного вишу», – зазначив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

 «На реконструкцію Магдалинівської школи з обласного бюджету виділено понад 80 млн грн. Сьогодні і діти, і вчителі, і батьки вражені якістю ремонту і тим гарним виглядом, якого набуває заклад», – розповів народний депутат України Вадим Нестеренко. 

У школі – майже 700 учнів. Це мешканці Магдалинівки та 5 навколишніх сіл.

Завершення реконструкції – 2019-го.

Завершили капремонт крила Магдалинівської опорної школи

Сучасний ґанок,..

..світлі коридори,..

..оновлені класи

«Дуже комфортно стало працювати. Подобається абсолютно все!» – Алла Полякова

Акцент – на яскравості..

..та різнокольоровості

Нові комунікації,..

..осучаснені сходини

Посмішки на обличчях дітей..

..та батьків

У розпалі – реконструкція решти будівлі

Термомодернізують фасад –..

..він буде вентильованим та різнокольоровим

Всередині – оздоблювальні роботи

Облаштують і внутрішнє подвір’я

Валерія Папазова: «Дуже прикро, що скоро закінчую школу і зовсім недовгий час навчатимуся у таких чудових умовах, які створила для нас держава»

Реконструюють і шкільний стадіон

Там буде футбольне поле із професійним покриттям

«Наше завдання – зробити сільські школи крутішими за міські та навіть столичні. В осучаснених яскравих закладах діти починають навчатися із більшим задоволенням», – Юрій Голик

У школі – майже 700 учнів

Завершення реконструкції – 2019-го

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux