Опубліковано 15 січня 2019 року, 09:30

У реконструйованій Дніпропетровською ОДА спортивній залі у Кам’янському пройшов матч Чемпіонату України з баскетболу

У спорткомплексі «Прометей» у Кам’янському після реконструкції відкрили центральну залу. Її осучаснила Дніпропетровська облдержадміністрація. Величезне приміщення оснащене «за останнім словом техніки». Головна «родзинка» – унікальний для України паркет, що відповідає світовим стандартам. Професійне покриття першими випробували учасники  Чемпіонату України з баскетболу – команди «Прометей» із Кам’янського та «Золотой Век» із Кропивницького. Триває реконструкція решти приміщень спорткомплексу. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 «Створюємо для мешканців області сучасні умови для занять спортом. Таке завдання Президента України Петра Порошенка. На Дніпропетровщині оновлюємо більше 20-ти спорткомплексів, стадіонів, спортивних майданчиків, міні-футбольних полів. Один із наймасштабніших проектів – реконструкція спорткомплексу «Прометей» у Кам’янському. У вже осучасненій центральній залі проходитимуть змагання з різних видів спорту всеукраїнського та міжнародного рівнів», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 На реконструкцію місцевого спорткомплексу «Прометей» кам’янчани чекали довгі роки. Тривалий час будівля була в аварійному стані. З її «народження» у 1973-му – жодного капремонту.

За відновлення споруди навесні 2018 року взялася Дніпропетровська облдержадміністрація. Робота закипіла. Ремонтники розпочали з укріплення будівлі. Згодом замінили вікна на енергозберігаючі. Утеплили частину фасаду – роботи завершать, тільки-но потеплішає.

Всередині осучаснили центральне крило. Замінили всі комунікації. Приміщення устаткували енергозберігаючим освітленням, сучасною системою кондиціювання. Просторе фойє, зручні сходові марші. Осучаснені роздягальні та душові. На другому поверсі – спорт-кафе.

 Головна гордість – оновлена величезна спортивна зала. Тепер вона – із професійним покриттям. Спеціальний баскетбольний паркет замовляли у США.

«Пишаємося тим, що маємо тепер чудову залу. Думаю, в Україні таких більше немає, – сказав мер Кам’янського Андрій Білоусов. – Такі перетворення – завдяки підтримці голови ОДА Валентина Резніченка. Тепер СК «Прометей» зможе приймати змагання найвищого рівня».

 Оновлену залу відкрив матч Чемпіонату України з баскетболу. Молода команда «Прометей» із Кам’янського виборює вихід із вищої до суперліги.

«Перед нами – величезні завдання. Та завдяки створеним умовам для тренувань та ігор, впевнений, що впораємося, – поділився капітан команди «Прометей» Сергій Алфьоров. – Паркету такого рівня ніде в Україні більше немає. Покриття – одне з найкращих у світі. І якість, і амортизація – чудові. Для спортсменів це справжній подарунок!».

У залі установили трибуни на 780 місць. Змонтували обладнання для прямих трансляцій та електронні табло.

«Зала відповідає всім світовим стандартам. Тут запросто можна проводити єврокубки», – сказав тренер команди «Золотой Век» із Кропивницького Георгій Ступенчук.

Окрім баскетбольних турнірів, в оновленій залі проходитимуть змагання з волейболу, гімнастики, тенісу та інших видів спорту.

Наразі тривають роботи на тенісних кортах. Вони також будуть із міжнародним сертифікованим покриттям.

ДніпроОДА реконструювала центральну залу СК «Прометей» у Кам’янському

В оновленій спортивній залі пройшов матч Чемпіонату України з баскетболу

Учасників привітав голова ДніпроОДА Валентин Резніченко

На свято спорту..

..завітали і почесні гості,..

..і мешканці Кам’янського та інших населених пунктів регіону

Трибуни – на 780 людей

«Зала відповідає всім світовим стандартам», – Георгій Ступенчук

Головна «родзинка» зали – професійний паркет

Перші випробувачі покриття –..

..баскетболісти із Кам’янського та Кропивницького

Хлопці із «Прометею» виборюють собі місце у суперлизі

Сергій Алфьоров: «Покриття – одне з найкращих у світі. Для спортсменів це справжній подарунок!»

Трибуни не вщухали

Вболівальники тішилися яскравою грою..

..та підтримували своїх улюбленців

У приміщенні все стилізоване під спорт

На черзі – осучаснення решти приміщення спорткомплексу

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux