Опубліковано 14 лютого 2019 року, 09:30

У павлоградській школі робототехніки виховують юних програмістів та винахідників – Валентин Резніченко

Зробити власного робота та навчити його виконувати будь-які команди? Це вже реальність для юних винахідників з Павлограду. Власні технічні ідеї вони втілюють у школі робототехніки, яку на базі міського ліцею створила Дніпропетровська облдержадміністрація. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.

«Створити сучасні умови для усебічного розвитку дітей Дніпропетровщини – завдання Президента України Петра Порошенка. Адже майбутнє – саме за молодим поколінням, - зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. - За прикладом броварської школи робототехніки у різних куточках області облаштовуємо осередки новітніх технологій. Один з них працює для юних мешканців Павлограда».

Школа робототехніки діє на базі Павлоградського міського ліцею. Навчальні класи обладнали усім необхідним для програмування та створення роботів. Є комплекти деталей та мікросхем, сучасні комп’ютери, лазерний станок і навіть 3D-принтер.

 «На заняттях ми знайомимось із open source платформою arduino. Вона відкриває учням весь спектр сучасних технологій, - розповів викладач з робототехніки та 3D-моделювання Олександр Галенко. – Робототехніка – дуже корисний напрямок. Адже поєднує у собі основи математики, фізики, електроніки, графічного дизайну та програмування».

У школі юні винахідники можуть змоделювати власного робота, роздрукувати його на 3D-принтері та «навчити» виконувати будь-які дії за допомогою програмування. А ще -  розробити сучасну систему «розумний дім» та перевірити, чи працюватиме вона у власній оселі.

 «Раніше я не збирався повязувати своє життя з ІТ-технологіями, але після кількох занять робототехнікою моя думка змінилась. Дуже сподобалось працювати з кодом та платами, робити свої проекти на arduino. Це пізнавально та цікаво. Саме за такими технологіями – майбутнє», - сказав учень 9 класу Павлоградського міського ліцею Богдан Синиця.

Зараз у школі проводять заняття з робототехніки для ліцеїстів. Незабаром – прийматимуть дітлахів з усього міста.

«Тут дуже цікаво. Спочатку ти починаєш орієнтуватися у технологіях, вивчаєш багато цікавого про роботів – і врешті решт можеш створити щось власними руками. Технології йдуть уперед, тому дітей ще зі школи треба навчати новому», - сказав учень 9 класу Павлоградського міського ліцею Микита Манцов.

«Більш за все подобається, що тут можна зробити свого робота і запрограмувати його так, аби він виконував різні функції. Я б хотів навчити його робити за мене домашні завдання», - зізнався учень 9 класу Павлоградського міського ліцею Микола Нестеров.

На Дніпропетровщині створили вже вісім шкіл робототехніки.

У павлоградській школі робототехніки виховують юних програмістів та винахідників

 «Робототехніка – дуже корисний напрямок. Адже поєднує у собі основи математики, фізики, електроніки, графічного дизайну та програмування», - викладач з робототехніки та 3D-моделювання Олександр Галенко

 Приміщення – зі стильним дизайном

 Для занять робототехнікою є усе необхідне:

сучасні комп’ютери,

…комплекти деталей…

 …мікросхеми

«Дуже сподобалось працювати з кодом та платами, робити свої проекти на arduino. Це пізнавально та цікаво. Саме за такими технологіями – майбутнє», - сказав учень 9 класу Павлоградського міського ліцею Богдан Синиця

 Вироби можна роздрукувати на 3D-принтері

 …або за допомогою лазерного різака

 «Технології йдуть уперед, тому дітей ще зі школи треба навчати новому», - учень 9 класу Павлоградського міського ліцею Микита Манцов

Школа робототехніки діє на базі Павлоградського міського ліцею

 Незабаром записатись на заняття зможуть діти з усього міста

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux