Опубліковано 17 січня 2019 року, 10:30

У Нікополі стару триповерхову будівлю реконструюємо під дитячу лікарню – Валентин Резніченко

У Нікополі стару триповерхову будівлю колишньої поліклініки реконструюють під дитячу лікарню. Це буде мадзаклад, якого нікопольчани ніколи не мали, однак мріяли про нього не один десяток років. Стаціонарне відділення буде розраховане на 40 місць, а поліклініка зможе приймати у зміну до 200 маленьких пацієнтів. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Розвиток медицини залишається одним з пріоритетів Президента України Петра Порошенка.  Він наголошує на важливості забезпечення якісними медичними послугами кожного українця, незалежно від місцевості, у якій проживають люди. У кожному куточку Дніпропетровщини будуємо й модернізуємо медзаклади, обладнуємо їх сучасним устаткуванням. Наразі в середмісті Нікополя триває масштабна реконструкція будівлі під дитячу лікарню», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.   

У 150-тисячному Нікополі дитяча лікарня ніколи не мала окремого приміщення. До тепер її відділення «розкидані» по місту. Це створює неабиякі незручності, нарікають пацієнти.

«Нікопольчани мріють про єдиний комплекс дитячої лікарні з кінця 80-х років. Тоді був практично розроблений проект. Однак планам не судилося здійснитися. У 2000-х була друга спроба реанімувати проект. Але й вона не увінчалася успіхом. Сподіваємося, уже втретє вдасться довести справу до кінця», – поділився головний лікар дитячої міської лікарні В’ячеслав Мальгін. 

Наразі під дитячу лікарню реконструюють стару триповерхову будівлю на пр. Трубників, 47, де раніше розташовувалася місцева поліклініка.

Роботи тривають з весни 2018-го. За цей час підрядники утеплили й пофарбували фасад, замінили покрівлю й опалення, провели комунікації. Для  створення комфортного мікроклімату в приміщеннях обладнали спеціальну систему вентиляції.

Всередині – оздоблювальні роботи. З третього поверху проклали додатковий шлях евакуації.  Окремі двірні отвори розширюють, укріплюють балки. 

«Від старої будівлі залишиться тільки стара юридична адреса. До літа основні роботи мають бути завершені. Потім приведуть до ладу прилеглу територію: навколо лікарні розіб’ють невеликий комфортний парк», – зазначив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик. 

Після реконструкції в лікарні працюватимуть лабораторія, консультаційно-діагностичне та стерилізаційне відділення. На другому поверсі – стаціонар: палати будуть розраховані на 2-3 пацієнти.

У закладі діти проходитимуть комплексне обстеження, тут їм надаватимуть кваліфіковану допомогу всі необхідні вузькопрофільні фахівці.

«Завдяки об’єднанню зусиль влади різних рівнів, завдяки реформі децентралізації Нікополь нарешті матиме сучасну дитячу лікарню. Об’єкт, про який місцеві мешканці мріяли не один десяток років, незабаром запрацює», – наголосив народний депутат України Андрій Шипко. 

Планується, що заклад обслуговуватиме не тільки Нікополь, а й прилеглі населені пункти.

У Нікополі реконструюють стару будівлю під дитячу лікарню.

До сьогодні міська дитяча лікарня не має власного приміщення.

«Нікопольчани мріють про єдиний комплекс дитячої лікарні з кінця 80-х років. Тоді був практично розроблений проект. Однак планам не судилося здійснитися. У 2000-х була друга спроба реанімувати проект. Але й вона не увінчалася успіхом. Сподіваємося, уже втретє вдасться довести справу до кінця», – поділився  В’ячеслав Мальгін.

Роботи з 2018-го.

 Утеплили й пофарбували фасад....

  ...замінили покрівлю....

 ...систему вентиляції...

 ...опалення...

 ...укладають плитку в санвузлах....

  ..укріплюють перекриття...

 Наразі тривають внутрішні роботи.

Обладнали додатковий евакуаційний вихід.

 «Від старої будівлі залишиться тільки стара юридична адреса. До літа основні роботи мають бути завершені. Потім приведуть до ладу прилеглу територію: навколо лікарні розіб’ють невеликий комфортний парк», – зазначив Юрій Голик.

Після реконструкції в лікарні працюватимуть лабораторія, консультаційно-діагностичне та стерилізаційне відділення.

 На другому поверсі буде стаціонар.

 «Завдяки об’єднанню зусиль влади різних рівнів, завдяки реформі децентралізації Нікополь нарешті матиме сучасну дитячу лікарню. Об’єкт, про який місцеві мешканці мріяли не один десяток років, незабаром запрацює», – наголосив Андрій Шипко.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux