Опубліковано 21 червня 2019 року, 09:30

У найбільшій школі Перещепинської громади стартувала реконструкція – Валентин Резніченко

Великій школі – масштабне оновлення. Реконструкція стартувала в опорному закладі №1 міста Перещепине. Від старої будові лишаться самі стіни. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

 «Яскраві, технологічні, затишні та доступні. Такі школи створюємо на Дніпропетровщині. Робимо все, щоб учні з посмішкою заходили до класів, а викладачі з радістю йшли на роботу. Нині оновлюємо понад 30 навчальних закладів регіону. Взялися й за реконструкцію школи №1 в місті Перещепине Новомосковського району», – сповістив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 Перещепинську опорну школу відкрили у 1973 році. Відтоді – жодного оновлення. Нині заклад «переживає» першу масштабну реконструкцію.

«Із цією школою повязане все моє життя: я тут навчалася, тут і працюю. Хочеться, щоб наш заклад був таким же красивим, як відремонтовані школи в Петриківці чи Юрївці. І щоб наші діти нарешті вчилися в сучасних класах із новітнім обладнанням», – розповіла директорка школи №1 Таїса Малиновська.

Підрядники демонтують старі вікна та двері. На четвертому поверсі роблять стяжку підлоги – її заливають цементом та вирівнюють. 

«Завдяки ремонту в моїй школі відбудуться неабиякі зміни. Вони важливі, адже ми наслідуємо європейські традиції. Хочу побачити абсолютно новий модернізований заклад. Щоб він був таким, як провідні школи нашої області: з Інтернетом, прозорими дверима», – поділився учень 11-го класу Артур Коваленко.

Незабаром ремонтники візьмуться за фасад – його укріплять металевим каркасом. Потім – утеплять та почнуть обшивати різнокольоровою плиткою.

«У майбутньому бачу школу затишною та «живою»: щоб діти в ній були активними, а педагоги креативними», – зауважив педагог-організатор Костянтин Чорний.

Новим буде заклад і всередині: у коридорах створять ігрові зони, кабінети зроблять затишними. Осучаснять спортивну та актову зали, їдальню. Школу пристосують для дітей із інвалідністю: обладнають пандуси, відкриють ресурсну кімнату та медіатеку.

«Навчаюсь у цій школі лише рік, але встигла її полюбити. Дуже задоволена тим, що заклад стрімко оновлюється. Після канікул мрію прийти в сучасну школу: із новітнім обладнанням для дослідів та яскравими коридорами й класами», – сказала одинадцятикласниця Аня Кривець.

Школа №1 у Перещепиному – найбільша в громаді. У закладі – понад 550 учнів.

Перше оновлення – у школі №1 міста Перещепине

«Хочеться, щоб наш заклад був таким же красивим, як школи в Петриківці чи Юр’ївці», – директорка школи №1 Таїса Малиновська

 Робота кипить

Підрядники демонтують старі вікна та двері

Не жаліють нічого

 На четвертому поверсі роблять стяжку підлоги:

 … її заливають цементом та вирівнюють

 «Хочу побачити абсолютно новий модернізований заклад. Щоб він був таким, як провідні школи нашої області: з Інтернетом, прозорими дверима», – учень 11-го класу Артур Коваленко

 Незабаром ремонтники візьмуться за фасад

 Його укріплять металевим каркасом

 «У майбутньому бачу школу затишною та «живою»: щоб діти в ній були активними, а педагоги креативними», – педагог-організатор Костянтин Чорний

 Новим буде заклад і всередині

 «Навчаюсь у цій школі лише рік, але встигла її полюбити. Дуже задоволена тим, що заклад стрімко оновлюється», – одинадцятикласниця Аня Кривець

Школа №1 у Перещепиному – найбільша в громаді

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux