Опубліковано 13 грудня 2018 року, 11:30

У Дніпропетровській ОДА український футболіст Руслан Ротань презентував автобіографічну книгу – Валентин Резніченко

Не зі шкіряним м’ячем, а з власною книжкою. Екс-півзахисник «Дніпра», «Динамо» й національної збірної, а наразі – один із тренерів донецького «Олімпіка» Руслан Ротань презентував у Дніпропетровській ОДА автобіографічне видання. Воно – про кар'єру, друзів і ФК «Дніпро». За словами футболіста, це його перший письменницький досвід. Сподівається, головні судді – читачі – не будуть надто упередженими. 

«У будівлі облдержадміністрації давно стали традиційними зустрічі з творчими особистостями: письменниками, поетами, блогерами, акторами. Наразі до адмінустанови завітав відомий український футболіст Руслан Ротань. Щоправда, не з футбольним м’ячем, а з автобіографічним виданням. Книжка – про знайомі й незнані сторінки життя спортсмена», – розказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Руслан Ротань: #29» – такою книгою легендарний український футболіст вирішив підсумувати свою кар'єру гравця. Каже, присвятив видання сторіччю ФК «Дніпро».

«Приємно бути вдома, у Дніпрі. Вдвічі приємніше – презентувати тут книгу. Це спроба розказати про свою кар’єру, футбольних друзів, тренерів. У такий спосіб бажаю зберегти пам’ять про легендарну дніпровську команду. Вірю, вона ще не просто гратиме на світовій арені, а виграватиме кубки. Сподіваюся, книга сподобається вболівальникам», – сказав автор. 

Книжка народилася за чотири місяці. Відверті спогади з кольоровими фото зайняли більш ніж 300 сторінок. В якості редактора, рецензента й критика виступив політолог і футбольний фанат Максим Андрущенко.

«Я давно виношував ідею написати «спортивну книгу» – Максим також. Тож наші прагнення збіглися, – розказав футболіст. – Думки записував на чернетці – Максим оформлював їх у художню форму. Генерувала ідеї і дружина Христина. У такому творчому тандемі зазвичай творили вечорами, так би мовити, разом знову проживали долю «Дніпра». 

Руслан зізнався, на футбольному полі, безперечно, почувається впевненіше, ніж у письменницькому амплуа. Але переконаний, і літературний досвід стане йому в нагоді. Коли взяв у руки перший надрукований екземпляр книги, емоції накрили з головою.

«Так ось яка ти!» – вигукнув я на радощах. Просто не вірилося, що ми нарешті це зробили. Емоції зашкалювали», – поділився Ротань. 

Наклад – 2 тисячі примірників. Проте автор переконаний, це тільки початок. У творчих планах – видати додатковий тираж і навіть зняти документальний фільм.

На творчому вечорі з кумиром – Юлія Нестерець з сином Платоном. Говорять, хотіли «доторкнутися до легенди».

«Книга Ротаня – корисне чтиво для юних футболістів. Це не просто приклад, як звичайний хлопець став зіркою, а мотиватор – що робити, аби досягти висот», – вважає жінка. 

Усі, хто прийшов на зустріч, могли поспілкуватися з автором, взяти автограф, сфотографуватися і придбати книжку. Серед фанатів – і 14-річний Михайло Касімов.

«Вперше спробував пограти у футбол у п’ять років. З тих пір затягнуло, – розказав хлопець. – Книгу Ротаня обов’язково прочитаю і спробую стати таким же успішним, як він».  

Найближчим часом видання «Руслан Ротань: #29» презентують у Києві та Полтаві.

У Дніпропетровській ОДА – чергова презентація книги.

У ролі письменника…

…відомий український футболіст Руслан Ротань.

«Приємно бути вдома, у Дніпрі. Вдвічі приємніше – презентувати тут книгу. Це спроба розказати про свою кар’єру, футбольних друзів, тренерів. У такий спосіб бажаю зберегти пам’ять про легендарну дніпровську команду», – сказав автор.

Таким творчим здобутком підсумував кар’єру гравця.

На творчий вечір кумира прийшли від малого…

 …до великого.

«Руслан Ротань мені подобається як футболіст. А коли дізналася, що він ще й письменник, то не могла пропустити презентації його книги. Переглянула зміст. Хочу більше дізнатися про ФК «Дніпро», як склалася його доля», – зазначила місцева мешканка Анастасія Кобзолович.

Футбольний шлях футболіста вмістився в невеличкий фільм.

Кожний його блискучий гол зустрічали оплесками.

«Ротань – капітан «Дніпра», його дух, сила і світла голова. Завжди його поважав і ним захоплювався. Наразі Руслан починає тренерську кар’єру. Упевнений, він виховає гідних футболістів», – сказав вболівальник Вадим Рощин.

Футболіст зізнався, що повні стадіони збирав…

… а ось повний зал – вперше.

Книгу написав за чотири місяці.

«Книга Ротаня – корисне чтиво для юних футболістів. Це не просто приклад, як звичайний хлопець став зіркою, а мотиватор – що робити, аби досягти висот», – вважає Юлія Нестерець.

Надійний тил футболіста.

Майбутні зірки футболу прийшли доторкнутися до «легенди».

Автор сподівається, книга сподобається вболівальникам.

Допомагав її створювати політолог і футбольний фанат Максим Андрущенко.

Всі, хто придбав книгу, зробили добру справу.

Виручені кошти – на благодійність.

«Вперше спробував пограти у футбол у п’ять років. З тих пір затягнуло, – розказав Михайло Касімов. – Книгу Ротаня обов’язково прочитаю і спробую стати таким же успішним, як він».

З аукціону продали й перші чорнові нотатки футболіста.

Усі бажаючі могли задати запитання автору….

…отримати автограф.

Можна було скуштувати футбольну зірку на смак.

Дніпропетровська ОДА підготувала ще чимало творчих зустрічей.

Чекаємо на вас.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux