Опубліковано 10 квітня 2019 року, 10:30

У центрі Сурсько-Литовської об’єднаної громади реконструюємо амбулаторію із 40-річною історією – Валентин Резніченко

У центрі Сурсько-Литовської об’єднаної громади обласним коштом реконструюють амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Роботи тривають майже два місяці. Будівлю із 40-річною історією оновлюють від даху до кабінетів. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«На новій якості медичних послуг акцентує Президент України Петро Порошенко. У медзакладах Дніпропетровщини для лікарів і пацієнтів створюємо сучасні й комфортні умови. Для цього обласним коштом будуємо нові медустанови, реконструюємо існуючі, оновлюємо обладнання», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Амбулаторію реконструюють у Сурсько-Литовському по вул. Центральна,7. У триповерховій будівлі підрядники перекривають дах, міняють вікна, всередині приміщення роблять перепланування.

«Дякуємо облдержадміністрації за виділені кошти. На цю реконструкцію мешканці громади покладають велику надію. Люди хочуть отримувати гідну медичну допомогу в нормальних умовах, із застосуванням сучасних технологій. Суттєво покращаться й умови праці медиків», – наголосив в.о. директора Центру первинної медико-санітарної допомоги Сурсько-Литовського Андрій Сиротенко.

Доки тривають ремонтні роботи, прийом пацієнтів лікарі ведуть у місцевому будинку культури.

«Зараз наша амбулаторія розкидана по різних місцях: сімейні лікарі приймають у клубі, а стоматолог та фізкабінет взагалі знаходяться у Новомиколаївці. Це зовсім не зручно. Тому хочемо, щоб ремонт якомога скоріше завершився. Амбулаторія нам потрібна як повітря», – розказала місцева мешканка Ольга Соннік.

Після реконструкції в амбулаторії працюватимуть кабінети сімейного лікаря, педіатра, стоматолога. У приміщенні запроектовані оглядова, маніпуляційна, лабораторія, кабінети щеплення, фізіотерапевтичних процедур та невідкладної допомоги. Також пацієнти зможуть зробити ультразвукове дослідження.

Будівля буде пристосована для вільного переміщення людей з інвалідністю. Зокрема, центральний вхід обладнають пандусом, а на верхні поверхи доставлятиме ліфт.

Щодобово медустанова зможе приймати до 80 пацієнтів.

Центр первинної медико-санітарної допомоги Сурсько-Литовської ОТГ працює з 2017 році. У його складі дві амбулаторії – у центрі громади та в селі Новомиколаївка.

 У центрі Сурсько-Литовської громади…

 …триває реконструкція місцевої амбулаторії.

Будівлі чотири десятки років.

 Повне перезавантаження.

 Це стосується всіх трьох поверхів.

 Реконструкція – обласним коштом.

Міняють вікна….

 … перекривають дах…

 …роблять внутрішнє перепланування.

 «Дякуємо облдержадміністрації за виділені кошти. На цю реконструкцію мешканці громади покладають велику надію. Люди хочуть отримувати гідну медичну допомогу в нормальних умовах, із застосуванням сучасних технологій», – наголосив Андрій Сиротенко.

 Після реконструкції в амбулаторії працюватимуть кабінети сімейного лікаря, педіатра, стоматолога.

 Будуть оглядова…

 …маніпуляційна…

 …лабораторія…

 …кабінети щеплення та фізпроцедур.

Також пацієнти зможуть зробити ультразвукове дослідження.

 Доки тривають ремонтні роботи, прийом пацієнтів лікарі ведуть у місцевому будинку культури.

 «Зараз наша амбулаторія розкидана по різних місцях. Тому хочемо, щоб ремонт якомога скоріше завершився. Амбулаторія нам потрібна як повітря», – розказала Ольга Соннік.

 Будівля буде доступною для людей з інвалідністю.

 Щодобово медустанова зможе приймати до 80 пацієнтів.


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux