Опубліковано 10 квітня 2019 року, 11:30

У розпалі – реконструкція будівлі басейну Дніпровської школи-інтернату №3 – Валентин Резніченко

На місці будівлі старого басейну – сучасний спортивно-лікувальний комплекс. Його для учнів Дніпровської школи-інтернату №3 створює обласна адміністрація. Там займатимуться понад 400 дітей, які мають проблеми зі спиною. Про це сповістив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Школярі всіх закладів повинні вчитися в комфортних умовах. Особливо, акцентує Президент України Петро Порошенко, це стосується дітей, які мають проблеми зі здоров’ям. У нашому регіоні створюємо спортивно-лікувальний комплекс для учнів Дніпровської школи-інтернату №3. Там займатимуться діти зі сколіозом. У ньому буде все для водолікування: від спеціальних душових до величезного басейну», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Школа-інтернат №3 у Дніпрі – особлива. Там допомагають дітям, які мають проблеми зі спиною. Учні закладу паралельно навчаються та оздоровлюються. У школі – повний «пакет» реабілітації, однак досі немає найважливішого – лікувального плавання. Басейн закрили понад 20 років тому – будівля була в аварійному стані.

«Ми працюємо над тим, щоб учні отримувати якомога більше процедур. Лікувальна фізкультура та масажі – між звичайними уроками. Навіть у класах – спеціальні лежаки: на них діти відпочивають для розвантаження спини. Однак повне розвантаження м’язів можливе лише завдяки плаванню. Саме тому нам дуже потрібен басейн», – пояснила вчитель української мови та літератури Олександра Готвянська.

Сучасний спортивно-лікувальний комплекс для дітлахів створює Дніпропетровська ОДА. Приміщення старого басейну переробляють повністю: уже замінили покрівлю та вікна, утеплили та обшили різнокольоровою плиткою фасад. У підвалі встановили потужні фільтри для очистки води, теплообмінники, що регулюватимуть температуру в басейні, підвели комунікації.

«Із нетерпінням чекаю на відкриття басейну. Через рік я закінчу школу, тому хочу встигнути полікуватися там», – сказала десятикласниця Марія Демура.

На першому поверсі будівлі облаштували кімнату під лабораторію. Там слідкуватимуть за станом води. Буде й тренажерна зала, кабінети медиків, масажні, душові для гідропатії та роздягальні.

Вхід у басейн – на другому поверсі. Чашу довжиною 25 метрів уже встановили. Її глибина – від метру до п’яти. Це потрібно, щоб займатися могли як молодші учні, так і старшокласники. Незабаром дно басейну вистелять спеціальною плівкою-лайнером, установлять вишки для стрибків та трибуни для глядачів.

 «Я дуже люблю плавати, тому поява басейну для мене – свято. Плавання пришвидшить процес лікування, допоможе розвинути правильну координацію рухів», – сказала семикласниця Марія Боровикова.

Повністю готова – велика спортивна зала на третьому поверсі. Стелі в ній не страшні удари м’ячем, а стіни не бояться вогню – обшиті ламінованим гіпсокартоном.

 «Навчаюся у цій школі з першого класу. Радію, що незабаром у нас зявиться власний спортивний комплекс. Це покращить процес оздоровлення. А ще я чекаю басейн, бо просто люблю плавати», – поділився пятикласник Іван Туренко.

У розпалі – роботи на даху та всередині двоповерхової прибудови. Її звели для школярів із інвалідністю. Там установлять ліфт, що доставлятиме учнів прямо до басейну. Також облаштують комфортні просторі роздягальні та спеціальні санвузли.

У школі-інтернаті №3 – понад 400 вихованців.

 Школа-інтернат №3 у Дніпрі – особлива

Там допомагають дітям, які мають проблеми зі спиною

 «Повне розвантаження м’язів можливе лише завдяки плаванню. Саме тому нам дуже потрібен басейн», – вчитель української мови та літератури Олександра Готвянська

Сучасний спортивно-лікувальний комплекс для дітлахів створює Дніпропетровська ОДА

 У підвалі встановили потужні фільтри для очистки води

На першому поверсі – роздягальні

…та душові

 «Із нетерпінням чекаю на відкриття басейну. Через рік я закінчу школу, тому хочу встигнути полікуватися там», – десятикласниця Марія Демура.

  «Радію, що незабаром у нас з’явиться власний спортивний комплекс. А ще я чекаю басейн, бо просто люблю плавати», – п’ятикласник Іван Туренко

 Вхід у басейн – на другому поверсі. Чашу довжиною 25 метрів уже встановили

Незабаром дно басейну вистелять спеціальною плівкою-лайнером,

…. установлять вишки для стрибків та трибуни для глядачів

 «Я дуже люблю плавати, тому поява басейну для мене – свято», –семикласниця Марія Боровикова

 Повністю готова – велика спортивна зала на третьому поверсі

 У розпалі – роботи на даху

 …та всередині двоповерхової прибудови

Її звели для школярів із інвалідністю. У них буде окремий вхід із ліфтом

 У школі-інтернаті №3 – понад 400 учнів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux