Опубліковано 05 грудня 2018 року, 11:30

Реконструюємо будівлю басейну в школі-інтернаті №3 у Дніпрі – Валентин Резніченко

Дніпропетровська облдержадміністрація реконструює басейн у школі-інтернаті №3 у Дніпрі. А фактично – створює сучасний спортивно-лікувальний комплекс для оздоровлення дітей із викривленням хребта. Акцент буде на гідролікуванні. Вже на фініші – термомодернізація фасаду будівлі. У розпалі – роботи всередині. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

 «Забезпечити гідні умови для всебічного розвитку дітей у навчальних закладах області – завдання, поставлене Президентом України Петром Порошенком. Осучаснюємо величезну будівлю басейну в школі-інтернаті №3 у Дніпрі. В ній – все для водолікування. Після завершення реконструкції вихованці закладу матимуть повний комплекс процедур для корекції викривлення хребта», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Санаторній школі-інтернату №3 у Дніпрі – понад 70. У ній навчаються та оздоровлюються маленькі мешканці з усієї області. Частина дітей перебувають у закладі цілодобово. Навчальний процес та медичні процедури націлені на корекцію викривлення хребта у вихованців. Для них – лікувальна фізкультура, масаж, фізіотерапія. У спальнях – ортопедичні ліжка. Навіть у класах – спеціальні лежаки. На них учні почергово лежать просто під час уроків – для розвантаження спини.

Обов’язкова частина реабілітації учнів – лікувальне плавання. Раніше заклад мав власний басейн в окремій будівлі, та 25 років тому її закрили – комунікації були в аварійному стані. Зараз споруду реконструює Дніпропетровська облдержадміністрація.

«Лікувальне плавання посідає ледве не головне місце серед процедур, показаних дітям із діагнозом «сколіоз». У воді відбувається природне розвантаження хребта, укріплення м’язів спини, корекція плоскостопості, – сказала головний лікар закладу Ольга Кохиленко. – Дуже вдячні обласному керівництву, що створює сучасні умови для оздоровлення наших вихованців».

Будівля басейну вже із новими покрівлею та вікнами. Майже готовий вентильований фасад. Його утеплюють та облаштовують керамічною різнокольоровою плиткою. Поряд зі входом підрядники зводять невеличку добудову. Там буде підйомник для учнів з інвалідністю, який підійматиме на 2-й поверх і доставлятиме просто до чаші басейну.

У розпалі – роботи всередині. У підвалі вже встановили сучасні фільтри для очищення води у басейні та теплообмінники – вони підтримуватимуть потрібну температуру. На фініші – заміна комунікацій.

На другому поверсі – величезне приміщення 25-метрового басейну. Вже готова чаша. Її глибина – від 1 до 4,8 метрів. Дно вистелять лайнером – нетравматичним покриттям, сучасним аналогом кахлю. Підлогу навколо чаші утеплили. Зараз триває внутрішнє оздоблення. Будуть і трибуни для глядачів.

 «Я чекав на басейн всі 9 років,з моменту, як тільки прийшов до школи, – поділився учень Олег Верьовкін. – Плавання зробить нас сильнішими, і осанку допоможе виправити. Це буде супер!».

Вже готовий величезний спортивний зал – залишилося завезти обладнання. Там можна буде грати у баскетбол і волейбол. Стіни – зі спеціального, ламінованого гіпсокартону. Він вогнестійкий. Підвісна стеля зроблена за французькою технологією. Завдяки великій товщині їй не страшні удари м’ячем. 

На фініші – облаштування двох кабінетів лікувальної фізкультури, кімнати гідропатії із душем шарко та приміщення для теплових процедур. А ще – тренажерки, роздягалень та душових. Вже привезли ванну для гідромасажу. Згодом закуплять дошки Євмінова, «сухі басейни», дзеркала.

«Басейн потрібен всім учням, оскільки кожен із нас має якісь проблеми з хребтом. Завдяки плаванню ходитимемо з красивими рівними спинками. Тож із нетерпінням чекаємо на відкриття», – сказала учениця Софія Мараховська.

Територію навколо будівлі басейну облаштують тротуарною плиткою. Висадять дерева та кущі.

Загалом у школі-інтернаті – понад 400 учнів. Серед них 15 – діти з інвалідністю.

ДніпроОДА реконструює басейн у школі-інтернаті №3 в обласному центрі

Будівля вже із новими покрівлею,..

..вікнами

На фініші – термомодернізація фасаду

Він буде вентильований

Підрядники зводять добудову для підйомника

«Басейн потрібен всім учням, оскільки кожен із нас має якісь проблеми з хребтом», – Софія Мараховська

Вже готова чаша басейну

Дно вистелять нетравматичним покриттям

Триває внутрішнє оздоблення

Облаштують трибуни

Вже встановили сучасні фільтри,..

..теплообмінники

«Я чекав на басейн всі 9 років,з моменту, як тільки прийшов до школи», – Олег Верьовкін

В оновлену спортивну залу завезуть обладнання –..

..можна буде грати у баскетбол та волейбол

На фініші – облаштування кабінетів лікувальної фізкультури,..

..тренажерки

Вже привезли ванну для гідромасажу

Осучаснюють роздягальні,..

..душові,..

..коридори,..

..сходові марші

Монтують освітлення,..

..оновлюють комунікації

Вихованці закладу і навчаються,..

..і проходять фізіотерапевтичні процедури,..

..займаються лікувальною фізкультурою

Для дітей – масаж,..

..ароматерапія,..

..кисневий коктейль

Все – для комплексної реабілітації

«Лікувальне плавання посідає ледве не головне місце серед процедур, показаних дітям із діагнозом «сколіоз», – Ольга Кохиленко

У школі-інтернаті – понад 400 учнів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux