Опубліковано 21 березня 2018 року, 10:30

На фесті «Z_ефір» дніпровський ансамбль «Колесо» через танок розкаже про українські традиції

Обласний фестиваль «Z_ефір» продовжує збирати таланти. Порадувати яскравим номером та довести свою унікальність обіцяє дніпровський танцювальний колектив «Колесо». Через танок учасники планують розказати про українські звичаї. Обіцяють виступ, насичений сюрпризами. Наразі в містах і районах області проходять предкастинги, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«На підтримці обдарованої молоді акцентує Президент України Петро Порошенко. ДніпроОДА започаткувала обласний творчий проект «Z_ефір». У прямий ефір потрапить покоління Z – здібні діти віком від 5 до 16 років. Шукаємо зірок у різних жанрах – танці, співи, гра на ложках, малювання піском, жонглювання, акробатика. Перед журі стоятиме непроста задача – визначити найкращих», – зауважив Валентин Резніченко. 

До когорти найкращих сподівається потрапити дитячий зразковий ансамбль фольклорного танцю «Колесо» із Дніпра. Понад 70 хлопців та дівчат не просто займаються народною хореографією, а через танок вивчають українські традиції.

Кажуть, нарекли свій колектив «Колесом» невипадково: в українському фольклорі це символ безкінечності, сонця й циклічності часу.

Ансамбль – неодноразовий переможець національних і міжнародних творчих фестів. За блискучими виступами – наполегливі тренування та старання дітей, переконаний керівник танцювального колективу Анатолій Барвінов.

«Ми легкі на підйом і завжди залюбки виступаємо на різних фестивалях. «Z_ефір» – не виняток. Тим паче, участь у ньому абсолютно безкоштовна. Планку плануємо взяти високу – Гран-прі», – розказав Анатолій Барвінов.

Візитівкою на фесті стане танок «Шарварок». Він не звичний, а з родзинками: авторський, суто парубоцький, з елементами гри та «оздоблений» жартівливими коротенькими примовками. У центрі хлопчачого кола – десятирічний Данило Бубирев.

«Танець мені дуже подобається. Він жвавий і енергійний, у ньому чимало стрибків, вихилясів, технічно складних рухів», – розказав хлопчик.

Прийом заявок на зірковий фестиваль «Z_ефір» уже завершився. Наразі в містах та районах області проходять кастинги. Позаду – відбір у Покрові.

Перший відбірковий тур триватиме до 10 травня, другий – з 16 по 18 травня.

«Коли ми тільки-но планували цей проект, то розраховували щонайменше на 300 заявок. Але коли підбили підсумки, то приємно здивувалися – надійшло майже 2 тисячі анкет з усієї області. Це близько 20 тисяч учасників. Переглядаючи зараз виступи, розуміємо, у нас багато талановитих дітей», – наголосила радник голови ДніпроОДА Ольга Горб.

Щасливий білет у фінал отримають 30 переможців. Вони виступлять на гала-концерті 1 червня – до Дня захисту дітей. До свята приєднаються й українські артисти.

Фест талантів «Z_ефір» ініціювала ДніпроОДА. Його назва символічна: солодкий зефір асоціюється з дитинством, а англійська літера Z означає покоління, яке народилося між ранніми 90-ми та середніми двохтисячними.


Готується до зіркового фесту «Z_ефір» танцювальний ансамбль

 «Ми легкі на підйом і завжди залюбки виступаємо на різних фестивалях. «Z_ефір» – не виняток. Тим паче, участь у ньому абсолютно безкоштовна. Планку плануємо взяти високу – Гран-прі», – розказав Анатолій Барвінов.

 Танець незвичний...

Суто хлопчачий...

Ніякого плагіату – танок виключно авторський....

«Танець мені дуже подобається. Він жвавий і енергійний, у ньому чимало стрибків, вихилясів, технічно складних рухів», – розказав Данило Бубирев.

Танок супроводжують декілька музичних композицій.

«Надійшло майже 2 тисячі анкет з усієї області. Це близько 20 тисяч учасників. Переглядаючи зараз виступи, розуміємо, у нас багато талановитих дітей», – наголосила Ольга Горб.

Ансамбль – неодноразовий переможець національних і міжнародних творчих фестів.

Понад 70 хлопців та дівчат не просто займаються народною хореографією, а через танок вивчають українські звичаї.



Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux