Опубліковано 06 березня 2019 року, 09:30

На Дніпропетровщині замість інтернатів створюємо малі групові будинки – Валентин Резніченко

Просторі затишні спальні, яскраві ігрові, турботливі вихователі та домашня атмосфера.  Саме у таких умовах виховуватимуть сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у малих групових будинках. Дитячі заклади нового формату зводять на Дніпропетровщині за проектом Фонду Порошенка. Будівництво одного з них - у розпалі в Петриківці. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Діти, позбавлені батьківського піклування, потребують особливої уваги держави. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. Саме Дніпропетровщина стала пілотним регіоном, у якому впроваджуємо нову систему підтримки сиріт. В області зводимо малі групові будинки, умови в яких максимально наближені до «домашніх». Будівництво одного з таких вже у розпалі в Петриківці», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

У будинку буде 5 спалень, ігрова з теплою підлогою, окремі кімнати для вихователів, пральня та їдальня, спеціалізований санвузол для дітей з інвалідністю. У домашній атмосфері проживатимуть 10 хлопців та дівчат.

«Поява такого будинку важлива не лише для нашої громади, а й для всієї України. Зможемо забезпечити належні умови для виховання дітей-сиріт, щоб вони відчували себе комфортно та затишно», - зазначила начальник відділу освіти, молоді та спорту Петриківської селищної ради Наталя Тєрєхова.

На кожні дві дитини передбачений один вихователь. Також з хлопцями та дівчатами працюватимуть соціальний педагог та психолог.

 «У будинку проживатимуть діти не лише з Петриківської громади, а й з найближчих населених пунктів. Вони будуть ходити у звичайні школи та садки, де зможуть повноцінно соціалізуватися», - розповів заступник селищного голови Ігор Шевченко.

Нині будівельні роботи – у розпалі. Вже готова «коробка» дитячого закладу, наразі підрядники монтують покрівлю та прокладають внутрішні комунікації. Незабаром - встановлять енергозберігаючі вікна та утеплять фасад. Для комфорту дітей із інвалідністю будинок обладнають пандусами.  Згодом облаштують велику терасу та ігровий майданчик.

Загалом на Дніпропетровщині планують збудувати чотири малі групові будинки. Їх зводять за соціальною програмою першої леді країни, голови Благодійного  фонду Порошенка Марини Порошенко.

Замість інтернатів – малі групові будинки

Їх зводять на Дніпропетровщині за соціальною програмою голови Благодійного  фонду Порошенка Марини Порошенко

 Усередині – затишні спальні на двох дітей…

…яскраві ігрові та їдальня

 Один з таких будинків нині зводять у Петриківці

«Зможемо забезпечити належні умови для виховання дітей-сиріт, щоб вони відчували себе комфортно та затишно», - начальник відділу освіти, молоді та спорту Петриківської селищної ради Наталя Тєрєхова

 Будівельні роботи – у розпалі

 Підрядники встановлюють вікна, …

 …монтують покрівлю…

 прокладають внутрішні комунікації

  «У будинку проживатимуть діти не лише з Петриківської громади, а й з найближчих населених пунктів», - заступник селищного голови Ігор Шевченко

 Загалом на Дніпропетровщині зводять чотири малі групові будинки

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux