Опубліковано 06 березня 2019 року, 09:00

Президент: Дніпропетровській області випало стати форпостом українства на сході

Президент Петро Порошенко подякував мешканцям Дніпропетровщини за їх внесок у захисті України від російської агресії. Про це Глава держави заявив під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Дніпропетровської  області.

«Дуже важливо, що сьогодні, коли ми зібралися поговорити про майбутнє, ми – єдині. Дуже важливо, що ми з вами зберігаємо єдність п’ять років», - сказав Петро Порошенко.

«Почати свій виступ я б хотів зі слів вдячності Дніпру, області за те, що пройшовши найважчі випробування, ви захистили Україну, захистили від розчленування, повністю зірвали план Путіна по побудові «Дніпропетровської народної республіки». Не залишили їм жодного шасну. І для мене це є надзвичайно добрий, позитивний і важливий знак», - наголосив Глава держави.

«Дніпропетровській області випало стати прифронтовою фортецею – форпостом українства на сході. Україна пам’ятає внесок Придніпров’я у нашу боротьбу, пам’ятає героїзм добровольців і масовість волонтерського руху. Вдячна за мужність і героїзм десантників 25-ї, вдячна за самовіддану працю лікарів лікарні імені Мечнікова, вдячна за те, що ми захистили суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави», - сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що Дніпропетровська область прийняла велику кількість внутрішньо переміщених осіб і влада ефективно спрацювала – «спрацювала для того, щоб знайти їм дах над головою, школи, лікарні, місця в дитсадках». «Для мене це надзвичайно важливо, що це є символ єдності України», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави додав, що воїни з Дніпропетровщини дали належну відсіч агресору. «Більше 500 з них віддали своє життя за те, що б ми мали можливість змінювати країну і продовжувати реформи.  Це надзвичайно важливий хрест, який ми маємо нести – пам’ятати про них і робити усе можливе, щоб довести все це було недарма. І ті зміни, які ми робимо, змінюють державу на краще», - підкреслив Петро Порошенко.

«Позитив, який ми сьогодні бачимо, можемо казати, що велика частина була задля укріплення держави. Ми побудували армію, ми створили незалежну від Росії, визнану Вселенським Патріархатом українську церкву, ми зробили так, що українську мову використовують не тому, що хтось тисне з гори, а тому, що це просто модно», - підсумував він.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux