Опубліковано 21 червня 2019 року, 16:30

Другий масштабний книжковий форум Book Space стартував у Дніпрі – Юрій Голик

Авторські читання, презентації, майстер-класи та тисячі книжок. Три дні Дніпро буквально «житиме» літературою. У місті стартував другий міжнародний книжковий форум Book Space. Тема цьогорічного фесту – «Нові форми життя». Про це сповістив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

«Перший Book Space був настільки успішним, що не лишалося сумнівів, другому – бути. Його можна назвати економічним книжковим форумом. Адже це потужна платформа для розвитку малого та середнього бізнесу. Тут говорять про те, як продавати книжки в епоху Інтернету, нові форми книговидання, селф-паблішинг,  особливості закордонних літературних ринків. Тут сучасні письменники можуть зустріти своїх майбутніх видавців і, можливо, навіть підписати з ними договір», – пояснив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

На Фестивальному причалі міста – локації для авторів, читачів, видавців, науковців та дослідників. Як розповіла арт-директорка форуму Вікторія Наріжна, три дні з ранку до ночі відвідувачі говоритимуть про «Нові форми життя» – головну тему цьогорічної ярмарки.

Свої книжки привезли понад 80 видавництв зі всієї України.

«Наше видавництво перше в Україні охоплює кластер «химерної» літератури: трилери, «темне» фентезі, горрори, утопії та антиутопії. Нам лише півроку, але вже маємо десять новинок. Принципово видаємо лише українських авторів», – прокоментував співзасновник видавництва «Дім химер» Влад Сорд.

На огляд – й інклюзивна література.

«Ми створюємо літературу, яка допомагає діткам із мовними порушеннями навчитися читати та розмовляти. У своїх книжках застосовуємо засоби альтернативної комунікації – до кожного слова додаємо малюнки. Так малюки розуміють зміст історії по картинкам», – розказала видавець та керівниця проекту «ДивоГра» Ганна Усатенко. 

На Book Space приїхали 125 вітчизняних та іноземних письменників. Серед «зіркових» гостей Юрій Андрухович, Оксана Забужко, Сергій Жадан, Ірена Карпа, Ян Валєтов. На зустрічі з читачами – й київська письменниця Олена Рижко. Вона творить для сучасних підлітків.

«Чула чимало схвальних відгуків про цей форум від своїх колег на інших книжкових фестивалях. Вирішила побачити на власні очі, що тут відбувається, – сказала Олена Рижко. – Спілкуватимусь із охочими про підліткову літературу й презентую свою нову книжку. Очікую позитивних емоцій, хочу побачити, наскільки Дніпро любить читати. Чекаю креативного енергетичного обміну».

Спогадами з війни у своїй книжці «Щоденник непрофесійного військового» поділився АТОвець Микола Ніколаєв. Він разом із побратимами – у ветеранському наметі.

«На службі я вів рукописний щоденник: записував туди думки та емоції. У моїй книжці – бойовий побут, розмови, бачення інших бійців війни на Донбасі», – пояснив Микола Ніколаєв. 

Book Space – це не лише презентації. Для відвідувачів – лекції, автограф-сесії, майстер-класи, ігротеки, виставки, лаунж-зони та фудкорти. «Цікавинки» – як для дорослих, так і для дітлахів. Кожен день форуму завершуватиметься музичними виступами.

«Щороку я їздила на книжкові фестивалі до Києва. Коли дізналася, що подібний форум відбудеться у Дніпрі, дуже зраділа. Вражає різноманіття дитячої літератури», – поділилася дніпрянка Світлана Мігур.

«Класно і круто, що у Дніпрі проходять такі фестивалі. Ми можемо не лише придбати книжки та поспілкуватися з їхніми авторами, а й просто відпочити в цікавих зонах», – сказала відвідувачка форуму Ганна Антипенко.

Форум – безкоштовний. Із розкладом можна ознайомитися за посиланням.

Авторські читання,

…презентації,

…майстер-класи

…та тисячі книжок

У Дніпрі стартував другий міжнародний книжковий форум Book Space

 Тема 2019 року  – «Нові форми життя»

«Перший Book Space був настільки успішним, що не лишалося сумнівів, другому – бути. Його можна назвати економічним книжковим форумом. Адже це потужна платформа для розвитку малого та середнього бізнесу», – радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик

На Фестивальному причалі міста – локації для авторів,

 …читачів,

….видавців

 Три дні з ранку до ночі відвідувачі говоритимуть про «Нові форми життя»

Свої книжки привезли понад 80 видавництв зі всієї України

«Наше видавництво перше в Україні охоплює кластер «химерної» літератури: трилери, «темне» фентезі, горрори, утопії та антиутопії», – співзасновник видавництва «Дім химер» Влад Сорд

На Book Space приїхали 125 вітчизняних та іноземних письменників

На зустрічі з читачами – й київська письменниця Олена Рижко

«Чула чимало схвальних відгуків про цей фестиваль від своїх колег на інших книжкових форумах. Вирішила побачити на власні очі, що тут відбувається», – сказала Олена Рижко

Для АТОвців – ветеранський намет

 «На службі я вів рукописний щоденник: записував туди думки та емоції. У моїй книжці – бойовий побут, розмови, бачення інших бійців війни на Донбасі», – АТОвець Микола Ніколаєв

Book Space – це не лише презентації

Для відвідувачів – лекції,

…автограф-сесії,

 …ігротеки,

 …лаунж-зони

«Класно і круто, що у Дніпрі проходять такі фестивалі. Ми можемо не лише придбати книжки та поспілкуватися з їхніми авторами, а й просто відпочити в цікавих зонах», – відвідувачка фестивалю Ганна Антипенко

«Цікавинки» – на будь-який смак

…як для дорослих,

 …так і для дітлахів

«Щороку я їздила на книжкові фестивалі до Києва. Коли дізналася, що подібний форум відбудеться у Дніпрі, дуже зраділа», – дніпрянка Світлана Мігур

 Форум – безкоштовний

Його організатори – Дніпропетровська облдержадміністрація та міська програма «Культурна столиця»

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux