Опубліковано 09 квітня 2019 року, 17:30

Дніпропетровська область має гарні результати впровадження Нової української школи – Володимир Гройсман

Пять років тому Україна взяла курс на модернізацію системи освіти. У 2018 році всі першачки пішли до Нової української школи. Дніпропетровщина має гарні результати впровадження НУШ. Про це під час Координаційної ради з питань реформ у сфері освіти сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Засідання відбулося в Дніпропетровській облдержадміністрації. 

«Ефективне впровадження Нової української школи – одне з найважливіших питань. Не буде у наших дітей другого шансу отримати середню освіту. Тому маємо зараз створити якісну єдину систему освіти в Україні. Ми не випадково сьогодні зібралися в Дніпрі. Дніпропетровська область має гарні результати впровадження Нової української школи», – сказав очільник Уряду Володимир Гройсман.

Пілотний проект Нової української школи запустили в 2017 році. До нього приєдналися сто навчальних закладів. Із них – чотири на Дніпропетровщині: у Солоному, Павлограді, Дніпрі та Кам’янському. У 2018 році вже всі українські першачки пішли до «нової» школи.

 «У 2018 році ми мали безпрецедентні інвестиції в шкільну освіту – близько 2 млрд гривень. Цьогоріч їх подвоїли до 3 млрд 886 млн гривень. Із них 1 млрд 215 млн гривень спрямували на Нову українську школу. Кожна субвенція – це шанс дитини отримати якісну освіту. Тому важливо правильно та чітко освоїти кошти. Є 12 областей-лідерів, що розподілили всі гроші субвенції на Нову українську школу, а значить незабаром зможуть почати закупівлю обладнання для неї. Серед таких областей – Дніпропетровщина», – зауважила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. 

Освіта – пріоритетний напрямок Дніпропетровської ОДА. У великих та маленький населених пунктах регіону повністю змінюють старі школи. Їх оновлюють за сучасними світовими стандартами та з урахуванням потреб дітей із інвалідністю.

«Лідером із реконструювання є Дніпропетровська область. Школи, які тут оновлюють, якісні та сучасні», – наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Навчальні заклади області, що отримали нове дихання, – енергоефективні, комфортні та доступні.

 «На Дніпропетровщині активно «перезавантажуємо» школи. Реконструюємо навчальні заклади так, щоб діти хотіли до них ходити. Одні з кращих в Україні – опорні школи в Петриківці та Солоному», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 Нова українська школа – це ключова реформа в системі освіти. Її мета – створити простір, у якому приємно навчатись.

 У Дніпропетровській ОДА – засідання Координаційної ради з питань впровадження реформ у сфері освіти

«Дніпропетровська область має гарні результати впровадження Нової української школи», – очільник Уряду Володимир Гройсман

 «Є 12 областей-лідерів, що розподілили всі гроші, а значить незабаром зможуть почати закупівлю обладнання для Нової української школи. Серед них – Дніпропетровщина», – Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич

 У 2018 році інвестиції в шкільну освіту становили близько 2 млрд гривень. Цьогоріч їх подвоїли до 3 млрд 886 млн

«Лідером із реконструювання є Дніпропетровська область. Школи, які тут оновлюють, якісні та сучасні», – заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе

Пілотний проект Нової української школи запустили в 2017 році

До нього приєдналися сто навчальних закладів. Із них – чотири на Дніпропетровщині: у Солоному, Павлограді, Дніпрі та Кам’янському

 У 2018 році вже всі українські першачки пішли до «нової» школи

 Навчання для них – у формі гри

 Усі уроки – інтерактивні,

 …із мультимедійним обладнанням

 Є кімнати для відпочинку

 Навчальні заклади – із  ресурсними кімнатами для особливих дітей

Яскрава та сучасна – опорна школа в Солоному

 Тут – усе для пізнання навколишнього світу

 …і занять спортом

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux