Опубліковано 20 листопада 2019 року, 11:59

Будівництво міжнародного аеропорту на Дніпропетровщині розпочнеться вже влітку 2020 року 

Вже влітку 2020 року розпочнеться будівництво нового аеродрому міжнародного аеропорту в Дніпропетровській області. Він матиме злітно-посадкову смугу, що зможе прийняти літаки всіх типів, та сучасний термінал. Пропускна спроможність летовища сягне 3 млн людей на рік. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко під час презентації проєкту для голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова. 

«Дніпро багато років був без авіаційної артерії, яка могла б показати можливості цього міста, –  наголосив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. – Треба віддати належне народним депутатам, яких обрали від Дніпра та області. Вони доклали максимум зусиль, аби ми сьогодні говорили про реалізацію проєкту. Сподіваюся, що навесні 2022 року аеропорт зможе приймати сучасні великі літаки, які будуть забезпечувати і економічне, і туристичне зростання». 

Будівництво має стартувати влітку 2020 року. Нині обирають проєктанта – він буде відомий у грудні 2019-го. У травні наступного року визначаться із генпідрядником.

«У цього проєкту дуже багато виконавців. Верховна Рада України, Міністерство інфраструктури, Укрінфрапроєкт, ОДА та райдержадміністрація, проєктувальники, забудовники смуги та терміналу, екологи. Головна задача – пов’язати все це у єдиний гармонійний збалансований план дій і виконати його. Маємо впоратися із цим викликом та показати якісну роботу», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. 

Над проєктом паралельно працюватиме ОДА та приватний інвестор. Державним коштом зведуть злітно-посадкову смугу – на це у Держбюджеті-2020 вже закладено 1 млрд грн. Вона буде довжиною 3,2 км, матиме сучасні системи навігації, метеорологічне та світлосигнальне обладнання. Завдяки цьому аеропорт зможе приймати літаки всіх типів навіть у туман.

Новий міжнародний термінал та VIP-термінал у єдиному комплексі будуватиме українська промислово-фінансова група DCH. Він матиме високу пропускну спроможність – до 1 тис людей щогодини. А ще – зможе забезпечити міжнародний рівень сервісу.

Загальна вартість проєкту – 180 млн дол.

#ДніпрОДАеропорт

 Олександр Бондаренко презентував проєкт будівництва аеропорту голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову

Розповів про строки реалізації проєкту

Олександр Бондаренко: ««У цього проєкту дуже багато  виконавців. Головна задача – пов’язати все це у єдиний гармонійний збалансований план дій і виконати його»

Будівництво аеропорту стартує влітку 2020 року

Дмитро Разумков: «Сподіваюся, що навесні 2022 року аеропорт зможе приймати сучасні великі літаки, які будуть забезпечувати і економічне, і туристичне зростання»

Зведуть злітно-посадкову смугу довжиною 3,2 км

Аеропорт зможе приймати літаки всіх типів навіть у туман

Пропускна проможність сягне 3 млн пасажирів на рік – втричі більше, ніж приймає старий аеропорт

 








Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux