Опубліковано 13 листопада 2018 року, 11:30

Завершуємо будівництво стадіону футбольної школи «Надія» в Кам’янському – Валентин Резніченко

Стадіон дитячо-юнацької футбольної школи «Надія» в Кам’янському майже готовий до експлуатації. На футбольному полі вже зеленіє штучне покриття, баскетбольний та волейбольний майданчики чекають на спортивне обладнання, облаштовують воркаут-зону та територію для скейтбордингу. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

 «Завдяки реформі децентралізації, ініційованій Президентом України Петром Порошенком, регіони отримали більше можливостей для реалізації таких проектів, як відновлення доріг, реконструкція шкіл і дитячих садків, осучаснення спорткомплексів, будівництво стадіонів. Наразі на Дніпропетровщині оновлюємо більше 20 спортоб’єктів. Один з них – у Кам’янському. Сучасні умови для занять спортом створюємо у футбольній школі «Надія», яка святкує цьогоріч чверть століття», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Будівництво стадіону в Кам’янському стартувало навесні. Місцину обрали – на лівому березі міста, навпроти 21-ї школи. За словами директора спортзакладу Юрія Мокієнка, по суті, спортивну базу створюють заново.

«Тут були трава й колючки, люди собак вигулювали. У таких умовах вихованці займалися футболом. На кожному тренуванні обов’язково «гинув» м’яч. Тож те, що відбувається сьогодні, це навіть не реконструкція, а будівництво «з нуля». Наші діти мають займатися в найкращих умовах», – наголосив він. 

Коли на пустир, порослий чагарником, виїхала будівельна техніка, місцеві мешканці не повірили очам.

«На цьому місці раніше була справжня пустка. Не вірилося, що з неї зроблять щось путнє, – розказав місцевий мешканець Ілля Максименко. – Коли закінчаться роботи, мабуть, це буде найкращий спортивний майданчик в місті. Я подібний тільки у столиці, на Оболоні, бачив». 

Підрядники вже поклали на футбольне поле площею 100х70 метрів штучне покриття, привезене з Німеччини. Також майже готові майданчики для баскетболу й волейболу: залишилося завезти спортивне обладнання.

«Поле змінюється на очах. Думаю, що разом з ним змінюватиметься підростаюче покоління футболістів. Хлопці поповнюватимуть не тільки команду майстрів, а й національної збірної. Хочеться не ганятися за м’ячем, а відшліфовувати майстерність. Великий спорт починається з гідних умов», – переконаний тренер Руслан Худжадзе. 

До основних секторів примикатимуть додаткові. Зокрема, будівельники закладають основу під воркаут-зону, дитячий майданчик і простір для скейтборду.

Крім того, уже підготовлений фундамент під адмінбудівлю, де розташуються тренерські, роздягальні й душові. По периметру стадіону встановлять професійне освітлення.

«Звичайно, це прекрасно. Не кожне місто України може похвалитися таким стадіоном. Сподіваюся, молодь буде з розумом користуватися цими благами», – висловив сподівання місцевий мешканець Сергій Коваленко. 

Сучасний стадіон стане домашньою ареною футболістів «Надії», яким поки що доводиться тренуватися у шкільних спортзалах.  

Сьогодні в дитячо-юнацькій футбольній школі виховуються майже 300 юних спортсменів.

Будівництво – обласним коштом. Завершити його планують вже незабаром.

 У Кам’янському стадіон футбольної школи «Надія»…

 … майже готовий до експлуатації.

 Покриття штучне….

… з розміткою….

«Тут були трава й колючки, люди собак вигулювали. У таких умовах вихованці займалися футболом. На кожному тренуванні обов’язково «гинув» м’яч. Тож те, що відбувається сьогодні, це навіть не реконструкція, а будівництво «з нуля», – наголосив Юрій Мокієнко.

 Колись на цьому місці був пустир.

 Тепер місцину не впізнати.

Покриття німецького виробництва.

 Стадіон такий, як на макеті.

 Трибуни чекають на установку.

Футбольне поле площею 100х70.

 «Поле змінюється на очах. Думаю, що разом з ним змінюватиметься підростаюче покоління футболістів. Великий спорт починається з гідних умов», – переконаний Руслан Худжадзе.

 Залишилося завезти спортивне обладнання на баскетбольний і волейбольний майданчики.

Ось такими вони будуть незабаром.

Облаштовують воркаут-зону…

 …та ігровий майданчик.

«Коли закінчаться роботи, мабуть, це буде найкращий спортивний майданчик в місті. Я подібний тільки в столиці, на Оболоні, бачив», – розказав Ілля Максименко.

У футбольній школі «Надія» виховуються майже 300 юних спортсменів.

Майбутній футболіст.

 Зараз у регіоні Дніпропетровська ОДА оновлює більше 20 спортоб’єктів.

 


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux