Опубліковано 27 грудня 2019 року, 12:25

Юні скаути та пластуни Дніпропетровщини вперше передали «світло миру» голові облдержадміністрації

Вогник з Віфлеєму – як символ миру, любові та злагоди. До Дніпра його привезли скаути та пластуни області. Близько сорока юних членів Національної скаутської організації України завітали й до Дніпропетровської облдержадміністрації. Цьогоріч вперше «світло миру» передали очільнику регіону.

«Прийняли частинку благодатного вогню, який передали скаути та пластуни Дніпропетровщини. Радо підтримали цю гарну традицію. Це світло – символ усього доброго та позитивного, що дає нам молодь,  сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко. – Юні скаути та пластуни – гідні представники області та наша підтримка. Прагнемо більше співпрацювати із ними та залучати до різних проєктів». 

Передача «світла миру з Віфлеєму» –  всесвітня акція, яку започаткували у 1973 році австрійські благодійники. Згодом її підтримали скаутські організації з різних країн. Зі священної землі вогник передають до Відня – звідти він починає мандрувати світом.

«Вже давно підтримуємо цю акцію, адже соціальне служіння – це покликання скаутів та пластунів. Понад 10 років привозимо до України вогник, який запалюють на місці народження Ісуса Христа у Віфлеємі.  Цей вогонь є символом миру, добра та злагоди. Вважається, що підпалена від нього свічка береже благодать,  розповіла керівниця регіонального скаутського об’єднання Національної організації скаутів України «Скаути Дніпра» Надія Мельничук.  Цьогоріч вперше передали «світло миру» очільнику регіону. Особливо приємно це зробити напередодні новорічних свят».

Священний вогник передали Олександру Бондаренку близько сорока юних скаутів та пластунів області. Серед них – і 10-річний Тарас Микитчук.

«До скаутів я долучився менше року тому. Це дуже цікаво, щоразу ми дізнаємось багато нового – наприклад, вчимося готувати, а ще – виживати у дикій природі,  розповів Тарас Микитчук. – Віфлеємський вогонь символізує любов, сподівання, дружбу».

«Світло миру» з Віфлеєму вже передали до зони АТО/ООС, дитячих будинків,    лікарень, будинків пристарілих Дніпропетровщини.

«Цей вогник проїхав дуже багато кілометрів. Був у Відні та Києві, поки потрапив до наших лампадок. Тепер ми розносимо його людям», – сказала 6-річна пластунка Поліна Лісніченко. 

Учасники скаутського руху – діти від 6 років.

До Дніпропетровської ОДА завітали юні пластуни та скаути

Передали «світло миру з Віфлеєму» очільнику регіону

«Прийняли частинку благодатного вогню, який передали скаути та пластуни Дніпропетровщини. Радо підтримали цю гарну традицію. Це світло – символ усього доброго та позитивного, що дає нам молодь», – голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко

Акцію започаткували в Австрії у 1970-х роках

Вважається, що вогник з Віфлеєму зберігає благодать

«Цей вогонь є символом миру, добра та злагоди. Цьогоріч вперше передали «світло миру» очільнику регіону. Особливо приємно це зробити напередодні новорічних свят», - керівниця регіонального скаутського об’єднання Національної організації скаутів України «Скаути Дніпра» Надія Мельничук

Передають вогник до дитбудинків, лікарень, будинків пристарілих

«До скаутів я долучився менше року тому. Це дуже цікаво, щоразу ми дізнаємось багато нового – наприклад, вчимося готувати, а ще – виживати у дикій природі», – Тарас Микитчук

До України «світло миру» привезли 10 років тому

 «Цей вогник проїхав дуже багато кілометрів. Був у Відні та Києві, поки потрапив до наших лампадок. Тепер ми розносимо його людям», – пластунка Поліна Лісніченко

Учасники скаутського руху – діти від 6 років

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux