Опубліковано 15 листопада 2018 року, 15:30

Відомі українські бізнесмени ділилися роздумами про перспективи вітчизняної економіки на DEF-2018 у Дніпрі

Ефективна взаємодія держави й бізнесу, успішні інноваційні проекти, здорова конкуренція із зарубіжними виробниками. Про перспективи української економіки розмірковували на II Міжнародному економічному форумі у Дніпрі. Свій погляд висловили відомі вітчизняні бізнесмени. 

У рості української економіки – ставка на вітчизняних інвесторів. Робить її генеральний директор однієї з успішних інвестиційних компаній України – Concorde Capital –  Ігор Мазепа.

«Серед привабливих сфер для інвестицій – медицина й сільське господарство. Оптимістично дивлюся на ці галузі, тут є перспектива росту, – вважає Ігор Мазепа. –  В цілому, інвесторів сьогодні більше цікавить питання реформ. Крім того, від влади вони очікують побудови зрозумілої судової системи, до якої була б довіра. Тоді бізнесмени будуть більш відкритими і матимуть більше бажання інвестувати у вітчизняну економіку». 

Цілком можливо реалізовувати в Україні інноваційні інвестпроекти, у тому числі й за участю іноземного капіталу. У цьому переконаний інвестор і засновник групи компаній «Алеф» Вадим Єрмолаєв. Зокрема, серед останніх його новацій – виробництво зубних імплантатів. Це третє подібне підприємство в Європі. 

«Ми спробували себе у цій сфері і в нас вийшло. Не дивлячись на  сильних конкурентів, намагаємося завойовувати ринок. Поки що в Україні, але у планах – вийти за її межі», – сказав Вадим Єрмолаєв. 

Вітчизняний бізнес готовий конкурувати з іншими країнами. На цьому наголосив засновник корпорації «Біосфера» Андрій Здесенко, який успішно інвестує не тільки в економіку України, але і ЄС. Серед національних рецептів успіху називає чесні правила гри з боку держави і вміння бізнесу мислити нестандартно.

«Україна приваблива для закордонних інвесторів. Зокрема, зараз західні компанії пропонують нам обмінятися акціями, аби утворити конгломерат. І ця тенденція радує, – поділився Андрій Здесенко. – Аби бути конкурентними, треба інвестувати у технологічне й передове. Поєднувати це з маркетингом, дистриб’юцією, сучасними методами управління, підвищувати кваліфікацію персоналу». 

Міжнародний економічний форум, який організувала Дніпропетровська ОДА, – триватиме два дні. DEF-2018 – це більше 40 заходів, 150 спікерів, до 1,5 тисячі гостей.

Завтра, 16 листопада, – другий день. Майданчиком для «круглих столів», конференцій, лекцій, семінарів стануть Дніпропетровська ОДА та Медіапростір. У порядку денному – податкова та земельна реформи, баланс інтересів бізнесу й держави, розвиток фінансового сектору. Зацікавлять і 10 бізнес-семінарів.

 Відомі українські бізнесмени...

 ...ділилися роздумами про перспективи вітчизняної економіки на DEF-2018 у Дніпрі.

У рості української економіки – ставка на вітчизняних інвесторів.

«Серед привабливих сфер для інвестицій – медицина й сільське господарство. Оптимістично дивлюся на ці галузі, тут є перспектива росту, – вважає Ігор Мазепа. –  В цілому, інвесторів сьогодні більше цікавить питання реформ. Крім того, від влади вони очікують побудови зрозумілої судової системи, до якої була б довіра. Тоді бізнесмени будуть більш відкритими і матимуть більше бажання інвестувати у вітчизняну економіку».

 Цілком можливо реалізовувати в Україні інноваційні інвестпроекти, у тому числі й за участю іноземного капіталу.

 «Не дивлячись на  сильних конкурентів, намагаємося завойовувати ринок. Поки що в Україні, але у планах – вийти за її межі», – сказав Вадим Єрмолаєв.

Вітчизняний бізнес готовий конкурувати з іншими країнами.

 «Україна приваблива для закордонних інвесторів. Зокрема, зараз західні компанії пропонують нам обмінятися акціями, аби утворити конгломерат. І ця тенденція радує», – поділився Андрій Здесенко.

  Міжнародний економічний форум, який організувала Дніпропетровська ОДА, – дводенний.

 «Я вже вдруге на форумі. Він цікавий, тут багато ідей, чимало творчих особистостей. Ти дізнаєшся багато нової інформації, знайомишся з людьми, просуваєш свій бізнес, отримуєш новий поштовх. Це можливість змінити своє життя і країну. Атмосфера неперевершена. Велика вдячність за організацію», – зазначила приватний підприємець із Дніпра Маргарита Коваленко.

 DEF-2018 – це більше 40 заходів, 150 спікерів, до 1,5 тисячі гостей.

 «Одне з важливих питань – кадровий потенціал. Про це  говорять на форумі. По-перше, це кваліфікація, по-друге – відтік кадрів. Спікери казали про дефіцитні спеціальності, яких потребує наша економіка, аби рухатися далі. Треба продовжувати гармонізацію вимог щодо компетентності персоналу разом з Євросоюзом», – наголосив учасник форуму, представник державного підприємства «Укрметртестстандарт» Костянтин Корандєєв

  Форум – комунікаційний майданчик для сотень бізнесменів, економістів, інвесторів, вітчизняних і закордонних експертів.

  «Приїхав на форум, аби ознайомитися з економічним потенціалом Дніпропетровщини. Намічаються тісні зв’язки. Нас приваблює сучасний підхід до питань економіки, великий промисловий потенціал. Ще грузинську сторону цікавить туризм. Плануємо розвивати партнерство в цьому напрямку. Думаю, наступного року влаштуємо щось грандіозне з цього приводу», – поділився враженнями  консул Грузії Іраклій Адвадзе.

Учасники зустрічі зможуть поділитися успішними практиками, знайти нових ділових партнерів, обмінятися корисними контактами, започаткувати цікаві проекти та залучити інвестиції.

«Цей форум – одне з досягнень Дніпропетровщини. Він те тільки економічний, а й інвестиційний. Збирає як інвесторів, так і бізнес. Дозволяє налагоджувати зв’язок між владою та іншими інституціями. Щороку багато учасників, склад цікавий. Такі майданчики потрібні. Вони дозволяють зустрітися інверсору та бізнесу. Не треба їхати за кордон на дорогі конференції. Усе тут, вдома, безкоштовно. Мені здається, ми на правильному шляху. Дякую організаторам», – акцентувала президент міжнародної консалтингової компанії BDO Алла Савченко.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux