Опубліковано 29 листопада 2018 року, 13:30

У реабілітаційному центрі «Солоний Лиман» вже оздоровили майже 150 АТОвців – Валентин Резніченко

У липні 2018-го на Дніпропетровщині відкрили другий реабілітаційний центр для учасників АТО. Його створили на базі обласної лікарні «Солоний Лиман» у Новомосковському районі. За 5 місяців там пройшли лікування та реабілітацію майже 150 АТОвців, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Створення умов для реабілітації воїнів АТО – одне з пріоритетних завдань Президента України Петра Порошенка. За два роки на Дніпропетровщині вже відкрили два сучасні реабілітаційні центри. Зокрема, з липня 2018-го учасники бойових дій можуть оздоровлюватися на базі лікарні «Солоний Лиман», яка розташована у Новомосковському районі. Менш ніж за півроку там поправили здоров’я майже 150 наших захисників», - розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Реабілітаційний центр «Солоний Лиман» одночасно може прийняти 36 бійців. Курс оздоровлення – 21 день.

«За три тижні наші пацієнти проходять повний курс фізіотерапевтичного та медикаментозного лікування. Це грязелікування, бальнеотерапія, різні електропроцедури. За показаннями призначаємо курс масажу, ударно-хвильову, магнітну та лазерну терапію, низку медпрепаратів» - сказав завідувач відділення медичної реабілітації учасників бойових дій В’ячеслав Поклонов.

Стаціонар – цілодобовий. 18 комфортних палат оснащені усім необхідним. У кожному блоці – душова, холодильник, телевізор, зручні ліжка з ортопедичними матрацами. Палати – на дві людини.

Найчастіше до центру  звертаються бійці  з травмами хребта, грудної клітини, верхніх та нижніх кінцівок. Багато пацієнтів – із наслідками мінно-вибухових травм.

 Ветеран АТО Олександр Боноков у центрі, бо страждає через біль у плечі. Каже – це поширена «хвороба» усіх бійців, які стрибають з машин у бронежилеті та повній амуніції. На реабілітації він – трохи більше тижня. Але вже відчув наслідки лікування.

 «Раніше я двічі був у різних санаторіях, але умови перебування тут мене приємно вразили. Лікарі призначили і масажі, і лікування грязями, і терапію. Такий комплекс дійсно допомагає, за тиждень я вже відчув позитивний ефект» - поділився враженнями Олександр Боноков.

 Реабілітаційний центр для АТОвців розташований у селищі Новотроїцьке Новомосковського району. Лікування – безкоштовне. Щоб потрапити на реабілітацію, потрібно взяти направлення у свого сімейного лікаря.

 

 Реабілітаційний центр для АТОвців працює при обласній лікарні «Солоний лиман»

 У холі – сучасна зона відпочинку

 Її «родзинка» – стіна з рослин

«Намагаємось створити такі умови, аби наші пацієнти отримали належний комфорт та лікування. Для цього маємо усю необхідну базу. Пишаємось нашими мінеральними джерелами та цілющими грязями» - розповіла заступник головного лікаря по медичній частині Наталя Оскурініна

 У відділенні є сучасний буфет

Тут люблять відпочивати пацієнти

 Комфортні палати на дві людини

 Сучасна зала для лікувальної фізкультури

Новенькі тренажери

 «Я тут вже тиждень. Все подобається – персонал привітний, а процедури ефективні. Є масажі, зарядка та навіть йога» - зізнався учасник АТО Віктор

 Усе – для ефективної реабілітації бійців

 Ветеран АТО Олександр Боноков: «Раніше я двічі був у різних санаторіях, але умови перебування тут мене приємно вразили»

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux