Опубліковано 11 жовтня 2019 року, 14:46

У Дніпропетровській ОДА відкрили фотовиставку «Перерваний політ» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У холі облдержадміністрації презентували фотовиставку «Перерваний політ». На 18 світлинах закарбовані гіркота втрати, сум, пам’ять. А ще –  гордість за українських Героїв. Кращих синів Дніпропетровщини, що полягли на Донбасі. У пам’ять про них – чергова частина фотопроєкту «Заради них». Це вже третя експозиція серії «Перерваний політ», повідомила начальниця управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка.

«Фотопроєкт «Заради них» започаткували декілька років тому. Пам’ять про героїку наших захисників має бути увічнена. На світлинах – військові, їхні дружини, діти, батьки, – розповіла начальниця управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА Наталія Шуліка. – Якщо у перших експозиціях серії «Перерваний політ» на передньому плані – біль від втрати рідної людини, то зараз акцент зробили на пам’яті»

До фотосесії долучилися шість родин із Дніпропетровщини

Хтось втратив сина,..

..інші – чоловіка

Юлія Драган із Підгородного й досі не може отямитися від болю. Вона втратила чоловіка у 2014-му. Олексій командував відділенням у 93-й бригаді. Жінка каже, були на зв’язку один з одним щоранку та щовечора. Але одного разу замість голосу чоловіка почула  автовідповідач – «телефон поза зоною»

«Про чоловіка нічого не було чути три тижні. А потім мене запросили на впізнання, – згадує Юлія Драган. – Мали дуже міцну родину. Олексій був ідеальним чоловіком і батьком. Найдорожче, що від нього залишилося, – наша донька»

Частина світлин – на темному фоні

Решта – на білому

Головний меседж експозиції – Герої навіки залишилися в пам’яті

Життя триває

«Разом із дружиною вирішили взяти участь у фотосесії, аби увічнити пам’ять про нашого синочка, – поділився Володимир Костріченко із Новомосковська. – Олег був душею компанії, мав багато друзів. Вони завжди зверталися до нього за порадою. До будь-якої, навіть найскладнішої, ситуації підходив із гумором. Залишив про себе теплі згадки у побратимів. Хлопці кажуть, він ніколи не лаявся, а дисципліна у взводі була залізною»

Загалом в експозиції – 18 світлин

Фотовиставка працюватиме місяць у холі Дніпропетровської ОДА за адресою: м. Дніпро, пр. О. Поля, 1. Вхід вільний

Після – світлини помандрують районами області

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux