Опубліковано 31 січня 2019 року, 10:30

Реконструюємо ліцей у Покровському – Валентин Резніченко

Два окремих корпуси Покровського ліцею, збудованих наприкінці 70-х років. Сьогодні там навчаються понад 700 дітей із трьох населених пунктів. Вперше в історії у навчальному закладі – реконструкція. Підрядники утеплюють фасад, укріплюють стіни та укладають нову підлогу. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.  

 «Комфортний та сучасний простір для навчання й розвитку дітей Дніпропетровщини – у пріоритеті. І в маленьких селах, й у містах повинні бути школи, до яких хочеться повертатися. На цьому наголошує і Президент України Петро Порошенко, – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин  Резніченко. – Осучаснюємо навчальний заклад і в Покровському. У 40-річному ліцеї – перша в історії реконструкція». 

 Покровський ліцей – опорний заклад. Там навчаються понад 700 дітей з трьох населених пунктів. Для них – два окремих корпуси, велике шкільне подвір’я та стадіон. Все – застаріле.        

«Школу відкрили 1 вересня 1978 року. Ніколи за весь час існування закладу не проводили капітальних ремонтів. Тому дах протікав, а стіни не зберігали тепло. Виникла необхідність у сучасному обладнанні та комфортному просторі для відпочинку дітей», – розповіла директор Покровського ліцею Людмила Каліберда. 

 2018-го до ремонту ліцею стала Дніпропетровська ОДА. Заклад змінюється на очах – підрядники вже замінили вікна, облаштували новий дах, утеплили стіни. На фасаді основної будівлі – монтують яскраву жовту плитку. У корпусі молодших класів розпочали внутрішні роботи – уклали підлогу, оновлюють стіни.

«В нашій школі проходить ремонт. Ззовні вона ніби одягається у жовту шубку. Стає сонячною, красивою, теплою», – поділилась учениця 3 класу Анастасія Гончарова. 

Згодом навчальні кабінети обладнають сучасним приладдям, створять медіатеку та ресурсну кімнату для розвитку особливих дітей. Облаштують шкільне подвір’я – укладуть тротуарну плитку, висадять дерева. Буде й сучасний стадіон та міні-футбольне поле зі штучним покриттям.          

 «Впевнений, що школа буде дуже красивою, бо в неї вкладають душу. Гадаю, вона стане не гіршою, ніж заклади  за кордоном», – сказав учень 8-го класу Георгій Шофа. 

 Школа буде інклюзивною – там встановлять пандуси та підйомники. 

«Коли ми дізналися, що нашу школу відремонтують, зраділи. Ми вже випускники, але молодші учні будуть навчатися в оновленому закладі. Класно, що в такому віддаленому селищі як наше, з’явиться така сучасна школа», – сказала учениця 11 класу Покровського ліцею Влада Назарова.

 Нині Дніпропетровська ОДА одночасно реконструює понад 30 опорних та основних шкіл області.  

 Дніпропетровська ОДА реконструює ліцей у Покровському

 Підрядники вже замінили дах,…

 …вікна

 Утеплили фасад

 Монтують яскраву плитку

Людмила Каліберда: «Школу відкрили 1 вересня 1978 року. Ніколи за весь час існування закладу не проводили капітальних ремонтів»

У корпусі початкових класів – внутрішні роботи

Там укладають нову підлогу

Стіни обшивають гіпсокартоном

 У школі – понад 700 дітей

Анастасія Гончарова: «В нашій школі проходить ремонт. Ззовні вона ніби одягається у жовту шубку. Стає сонячною, красивою, теплою»

 Там навчаються хлопці та дівчата з трьох населених пунктів

 Георгій Шофа: «Впевнений, що школа буде дуже красивою, бо в неї вкладають душу. Гадаю, вона стане не гіршою, ніж заклади  за кордоном»

Згодом навчальні кабінети обладнають сучасним приладдям

 Влада Назарова: «Коли ми дізналися, що нашу школу відремонтують, зраділи. Класно, що в такому віддаленому селищі як наше, з’явиться така сучасна школа»

Нині Дніпропетровська ОДА одночасно реконструює понад 30 опорних та основних шкіл області


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux