Опубліковано 14 грудня 2018 року, 18:00

Просто про складне: молоді Дніпропетровщини розповіли всю правду про наркотики

Вся правда про наркотики. Легко та з гумором на серйозні теми говорили із молоддю у Дніпропетровській ОДА. Лекцію у форматі «філософського стендапу» провели для старшокласників, учнів технікумів та ліцеїв області. До неї приєдналися понад 300 людей. 

 «Щоб спробувати наркотики, не потрібен дозвіл завуча або батьків. Єдине, що може зупинити дитину, - власне розуміння, що їй це не потрібно, - наголосила лектор, президент київської громадської організації «Нарконон» Марина Грибанова. – Я не лякаю, не розповідаю жахи, не кажу: «ви не праві!». Я даю повну інформацію, на основі якої кожен може прийняти власне правильно рішення». 

 Свою зустріч з молоддю Марина Грибанова не називає лекцією, радше «філософським стендапом». У театралізованій формі вона розповідає, що буде з організмом, якщо приймати наркотики, що таке залежність.  

«Я проводжу такі зустрічі 20 років, їх прослухали 250 тис людей. Діти завжди виходять після них іншими, - зазначила Марина Грибанова. – Масово проводила лекції в Харкові 8 років. За цей час рівень наркоманії там знизився. Це висновок нарколога, який проводив дослідження». 

 На зустрічі в ОДА зібралися понад 300 молодих людей – учнів старших класів, технікумів та ліцеїв.

«На власні очі бачив, як мій друг прийняв наркотики. Це дуже страшно. Я подивився на нього і вирішив ніколи цього не робити, - зазнався учасник зустрічі Ярослав Корчевский. – Тема актуальна, тож послухати цікаво». 

 «Лектор розповідала дуже цікаво, з прикладами, з гумором. Це створювало дружню атмосферу, - поділилася учасниця зустрічі  Катерина Михайлова. - Серед моїх знайомого немає людей з наркотичною залежністю. Але я чула про такі випадки. Вважаю, що підлітки мають розуміти на що йдуть, обираючи такий спосіб життя». 

 З ідеєю провести лекцію про шкоду наркотиків до ОДА звернулися батьки, повідомила радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб.

«Часто запрошуємо до ОДА дітей. Зазвичай, проводимо для них екскурсії адмінбудівлею, влаштовуємо творчі вечори або робимо акцент на патріотичному вихованні. Але сьогодні – не менш актуальна для підростаючого покоління тема. Залюбки і далі будемо запрошувати цікавих лекторів. Вже маємо великі плани на 2019-й», - сказала Ольга Горб.

У Дніпропетровській ОДА – лекція для молоді

Марина Грибанова: «Я не лякаю, не розповідаю жахи, не кажу: «ви не праві!». Я даю повну інформацію, на основі якої кожен може прийняти власне правильно рішення»

Зустріч - у форматі «філософського стендапу»

Ярослав Корчевский: «Тема актуальна, тож послухати цікаво»

 З ідеєю провести лекцію про шкоду наркотиків до ОДА звернулися батьки

Катерина Михайлова: «Лектор розповідала дуже цікаво, з прикладами, з гумором. Це створювало дружню атмосферу»

У залі – понад 300 хлопців та дівчат

Старшокласники, учні технікумів та ліцеїв

 Ольга Горб: «Залюбки і далі будемо запрошувати цікавих лекторів. Вже маємо великі плани на 2019-й»

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux