Опубліковано 29 січня 2021 року, 10:30

Історії успіху: Дніпропетровська та Миколаївська ОДА обмінялися досвідом 

Як зробити область успішною? Гармонійно розвивати освіту та медицину, спорт і культуру? А ще – допомогти розкрити потенціал громад. Про це представники Дніпропетровської ОДА говорили з колегами з Миколаївщини. Обмінялися досвідом, показали втілені інфраструктурні проєкти. А ще – окреслили напрямки для співпраці, повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Орлов.

«На Дніпропетровщину завітали колеги з Миколаївщини – керівники області та міста. Презентували їм найяскравіші проєкти, які втілила в регіоні облдержадміністрація. Адже нам є, чим пишатися. Це і десятки реконструйованих шкіл та садочків, і розбудова спортивної інфраструктури, і патріотичне виховання  мешканців. Хочемо, щоб цей досвід могли перейняти й інші регіони,  сказав перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Володимир Орлов. У планах – наш візит до Миколаївської області».

Найперше завітали до Маріїнської багатопрофільної гімназії №33 у Дніпрі. Її саме реконструюють. Кардинальні зміни втілює Дніпропетровська ОДА.

«Нашій школі 155 років. Вона завжди була осередком просвітництва. Намагаємося зберегти це, – сказала директорка гімназії №33 Лідія Яворенко. – Основне крило гімназії вже повністю відремонтоване. Дітям дуже приємно займатися у сучасних комфортних кабінетах».

Наступна «зупинка» – національний історичний музей. Поряд із ним ОДА облаштувала справжній патріотичний осередок – встановила один з найбільших прапорів країни та  створила Музей АТО.

«Чудово, що такий музей існує. Він як нагадування про те, наскільки дорога «річ» – свобода. Адже багато українців, які живуть у мирних містах, не розуміють, якою ціною це дісталось, – зазначив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич. – У краєзнавчому музеї Миколаєва є експозиція, присвячена війні на сході країни. Вона не така велика, як на Дніпропетровщині. Думаю, запозичимо деякі ідеї, аби її покращити».

Серед важливих питань – розвиток та підтримка громад. Гостей запросили до Слобожанської ТГ. Там познайомили з роботою місцевого ЦНАПу. Показали й сучасний спорткомплекс, який облдержадміністрація збудувала у 2018-му. Поряд – ще один інфраструктурний об’єкт, зведений «з нуля». Це 9-поверховий житловий будинок для мешканців громади, які роками стояли у черзі.

«Помітили, як пожвавилось спортивне життя у громаді з появою комплексу.  Втричі більше дітей та дорослих стали займатися спортом. Постійно проводимо змагання. Встигли прийняти міжнародний турнір з кікбоксингу. Навіть чемпіони світу були вражені залом, який у нас тепер є», – розповів директор Слобожанського спорткомплексу Володимир Дейнеко.

Делегація відвідала ситуаційний центр Нацполіції та одне з промислових підприємств Дніпра.

«Дуже продуктивний візит. Переконаний – це початок плідної співпраці. Хочемо перейняти найкращі практики Дніпропетровщини та реалізувати їх у Миколаївській області. Це стосується і будівництва нових інфраструктурних об’єктів, і розвитку програми «Безпечне місто-безпечна область», – сказав голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

У планах – візит команди Дніпропетровської ОДА до Миколаївської області. Там найперше збираються порадити, як розвивати в регіоні туризм.

«Раді вітати на Дніпропетровщині представників Миколаївської області. Плідно поспілкувалися та обмінялися досвідом. Говорили і про реалізацію програми «Велике  будівництво», допомогу медикам регіону, ситуацію з коронавірусом в областях, різноманітні соціальні та інфраструктурні проєкти», – заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб

Колегам з Миколаївської області презентували найяскравіші проєкти Дніпропетровської ОДА

Один з них – оновлена Маріїнська багатопрофільна гімназія №33

Одне крило закладу вже повністю відремонтоване

Знайомилися і з патріотичними проєктами

Прапор-рекордсмен

Саме на Дніпропетровщині відкрили перший в Україні Музей АТО

Для делегації провели екскурсію

Гості – під враженням

За кожним фото та експонатом – доля людини

«Без перебільшення – це найкращий музей, присвячений війні на сході України. Масштаб вражає. Він дає розуміння, завдяки кому та якою ціною нам дістається мирне життя», – голова Миколаївської ОДА Віталій Кім

Побували у Слобожанській громаді

У 2018-му там запрацював зведений «з нуля» спорткомплекс

Спортивне життя вирує

Тренуються діти й дорослі, постійно проходять чемпіонати

Обмінялися досвідом та окреслили напрямки для співпраціОбмінялися досвідом та окреслили напрямки для співпраці 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux