Опубліковано 28 листопада 2018 року, 14:30

Домівки майже 1,5 тис. мешканців Аполонівки тепер не підтоплюватимуться – Валентин Резніченко

 Будинки майже 1,5 тис. мешканців Аполонівки Солонянського району відтепер захищені від підтоплень. Понад 30 років на городах та в погребах селян стояла вода. Проблему цьогоріч вирішила Дніпропетровська облдержадміністрація. Підрядники розчистили тутешню річку та відновили водовідвідну мережу. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «Захист екології на Дніпропетровщині – один із пріоритетів Президента України Петра Порошенка. Щороку розчищаємо в області річки та ставки, відновлюємо їх гідрологічний стан та ліквідуємо підтоплення, – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – Вже завершили проект з розчистки Мокрої Сури – загалом оновили майже 23 км річки у Дніпровському та Солонянському районах».  

 В Аполонівці, завдяки розчистці Мокрої Сури, ліквідували підтоплення осель та садиб.   

 «У 1987-му році в нашому селі був великий паводок. З тих пір у погребах та городах людей постійно стояла вода. Цьогоріч, нарешті, наша проблема вирішилась. Завдяки розчистці, навіть, якщо річка вийде з берегів, будинки будуть у безпеці», – сказав староста Аполонівки Віктор Сліпченко. 

Підрядники також відновили водовідвідну мережу, завершують облаштування трьох водопропускних споруд.

 «У мене в погребі така вода стояла, що аж двері прогнили. До найпершої сходинки доходила. Як тільки розчистили – волога навіть зникла. Тепер зовсім сухо», – сказала місцева мешканка Віра. 

 «Води у мене в погребі було по пояс. Зараз все добре. Зберігаю всю консервацію, овочі, фрукти. Я дуже задоволений», – зазначив мешканець Аполонівки Володимир Савчуков.   

Розчистка вирішила проблему майже 1, 5 тис. людей.

Дніпропетровська ОДА ліквідувала підтоплення села Аполонівка Солонянського району

Віктор Сліпченко: «У 1987-му році в нашому селі був великий паводок. З тих пір у погребах та городах людей постійно стояла вода. Цьогоріч, нарешті, наша проблема вирішилась. Завдяки розчистці, навіть, якщо річка вийде з берегів, будинки будуть у безпеці»

Підрядники також відновили водовідвідну мережу

Віра: «У мене в погребі така вода стояла, що аж двері прогнили. До найпершої сходинки доходила. Як тільки розчистили – волога навіть зникла. Тепер зовсім сухо»

Облаштовують водопропускні споруди

Володимир Савчуков: «Води у мене в погребі було по пояс. Зараз все добре. Зберігаю всю консервацію, овочі, фрукти. Я дуже задоволений»

Від підтоплень захистили майже 1,5 тис. людей

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux