Опубліковано 24 січня 2020 року, 16:59

Дніпропетровська ОДА осучаснила навчальний корпус Перещепинської опорної школи

Модернова, яскрава, тепла. За півроку будівлі Перещепинської опорної школи змінилися до невпізнанності. Все – завдяки реконструкції від Дніпропетровської ОДА. Завершено перший етап масштабних робіт. У навчальному корпусі – світлі коридори та яскраві класи із сучасним дизайном. У розпалі – оновлення решти приміщень. Про це розповів очільник області Олександр Бондаренко.

«Створюємо комфортне освітнє середовище одночасно в різних куточках області. Діти мають навчатися у школах, які відповідають сучасним стандартам. Першочергова увага – опорним закладам. Яскравий приклад – найбільша школа Перещепинської громади. Завершили перший етап її реконструкції. Черга – за рештою приміщень та створенням сучасного стадіону на подвір’ї», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Перещепинська школа №1 нещодавно справила 45-річчя. За цей час обидві будівлі закладу не знали жодного капремонту. Директорка Таїсія Малиновська каже, проблем накопичилася сила-силенна. Дах протікав, вийшли з ладу комунікації, руйнувалася підлога. Батьки учнів згадують, коли діти рухалися переходом між корпусами, їм на голову капала вода й сипалася штукатурка.

«Дуже раді, що влада знайшла можливість і виділила кошти на капітальний ремонт. Маємо надію, вже 1 вересня наші учні зайдуть у нові класи», – сказала Таїсія Малиновська.

У школі замінили покрівлю, вікна, термомодернізували фасад. У навчальному корпусі вже осучаснили всі 4 поверхи. На першому облаштували ресурсну кімнату та медіатеку. Класи – світлі, з різнобарвними дверима і кольоровими стінами в учительській зоні. Всі комунікації – нові.

«Хочеться, аби моя дитина навчалася у сучасній школі, з ремонтом. У комфорті та затишку», – поділилася мати учениці Ірина Полішко.

«Донька вже не дочекається, коли повернеться до рідних стін. Дуже красивою стала школа», – сказала мешканка Перещепиного Олена Пиріг.

Нині у розпалі – роботи в переході та другому корпусі. Там завершують ремонт кабінетів праці. Підрядники осучаснюють комунікації, утеплюють стіни. Працюють одночасно в їдальні, спортивній та актовій залах.

Згодом осучаснять територію. Навколо головного корпусу вже поклали плитку. Облаштують і шкільний стадіон. Будуть футбольні поля, баскетбольний та волейбольний майданчики.

В Перещепинській опорній школі – 811 учнів. Нині вони навчаються в інших закладах міста.

Дніпропетровська ОДА реконструює Перещепинську школу №1

Корпуси закладу осучаснюють від покрівлі..

..до ґанків

Будівлі – з вентильованим фасадом..

..та сучасними вікнами

У другому корпусі облаштовують ґанки,..

..утеплюють цоколь

«Дуже раді, що влада знайшла можливість і виділила кошти на такий капітальний ремонт», –Таїсія Малиновська

Всередині навчального корпусу – сучасні коридори..

..та класи

За стандартом, біля дошки – яскрава стіна

Такий вигляд має оновлений кабінет праці,..

..а такий – вбиральні

«Донька вже не дочекається, коли повернеться до рідних стін», – Олена Пиріг

У розпалі – роботи в спортивній залі,..

..їдальні

У школі – 811 учнів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux