Опубліковано 14 квітня 2020 року, 09:56

ЦНАПи області відновили особистий прийом громадян

З початку карантину деякі ЦНАПи області тимчасово працювали дистанційно. Після внесення змін до постанови Кабміну центри відновили особистий прийом громадян. Нині вони працюють в обмеженому режимі та надають послуги згідно з переліком. Про особливості роботи ЦНАПів області під час карантину розповіла заступниця директора департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Олена Лічманенко.

«Уряд визначив перелік послуг, які ЦНАПи продовжують надавати під час карантину. Це 19 невідкладних сервісів. Приміром, оформлення паспорта, субсидії чи іншої соціальної допомоги, реєстрація місця проживання. Такий перелік може бути і розширений. Відповідне рішення має прийняти місцева влада, – зазначила заступниця директора департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Олена Лічманенко. – Проте закликаємо мешканців області: не ходіть до держустанов без гострої потреби. Якщо є можливість, дочекайтеся закінчення карантину. Крім того, проконсультуватися з адміністратором ЦНАПу можна телефоном, електронною поштою або відправити повідомлення у месенджер. Запит залишити у поштовій скриньці, а документи – надіслати на e-mail або кур’єром». 

На сьогодні особистий прийом громадян відбувається майже у всіх центрах адмінпослуг області. Виняток – ЦНАП Сурсько-Литовської ОТГ. Він продовжив роботу дистанційно. Також тимчасово не працюють дві філії у Кам’янському. Клієнти можуть звернутися до головного офісу місцевого ЦНАПу.

«Решта офісів працюють у звичайному режимі, проте з огляду на карантин. Приміщення ЦНАПів  за графіком дезінфікують і провітрюють. Всередину пускають обмежену кількість клієнтів – по одному відвідувачу на одного адміністратора. Скоротили і години прийому, – сказала Олена Лічманенко. – Маємо декілька ЦНАПів, які продовжують у карантин надавати всі послуги згідно зі своїм переліком. Дізнатися про діючі на сьогодні сервіси у кожній конкретній установі можна телефоном або скориставшись електронною поштою».

Номери телефонів та електронні адреси можна дізнатися на офіційних сайтах центрів або просто з листівок, розміщених на вхідних дверях.

Нині на Дніпропетровщині – 60 ЦНАПів із філіями.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux