Опубліковано 20 лютого 2019 року, 12:30

За чотири роки ОДА звела та реконструювала 36 медзакладів на Дніпропетровщині – Валентин Резніченко

Хірургічний корпус європейського зразка, сучасна дитяча поліклініка, новенькі амбулаторії. За чотири роки Дніпропетровська ОДА звела та реконструювала 36 медзакладів. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 «Здоров’я та добробут людей – найголовніше, про що має піклуватися обласна влада. На цьому наголошує Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині зводимо «з нуля» сучасні медзаклади та оновлюємо ті, що десятиліттями потребували ремонту. За чотири роки створили та реконструювали 36 медзакладів у великих містах і маленьких селах», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

 У Дніпрі облдержадміністрація звела новий хірургічний корпус Центру матері та дитини ім. Руднєва. Будівля – шестиповерхова. Усередині – надсучасні умови. Стіни коридорів та палат на п’яти поверхах – у яскравих кольорах. У приміщенні – багато світла, зручні меблі, душові. Передбачили й палати для особливих малюків. На верхньому поверсі – шість операційних із новітнім обладнанням. У закладі працюють кращі лікарі: їх шукали по всій Україні.

Повністю реконструювали й педіатричне відділення Центру матері та дитини ім. Руднєва. У ньому – перший в Україні Центр раннього втручання з найсучаснішим обладнанням. Палати в закладі перепланували так, щоб діти могли перебувати в них разом із батьками.

Також в обласному центрі відкрили сучасну дитячу поліклініку. На трьох поверхах – кабінети для прийому маленьких пацієнтів та діагностичне обладнання. На четвертому – неонатальне відділення для порятунку новонароджених. У ньому – незалежна система живлення, що не дає залишитися без світла при будь-яких непередбачуваних обставинах.

Зведена «з нуля» сучасна амбулаторія запрацювала у Нікополі. Вона обслуговує 6 тис мешканців мікрорайону Північний. У закладі – три сімейні лікарі, гінеколог, кабінети щеплень, функціональної діагностики, процедурні, ліжка денного стаціонару.

Відновили амбулаторію сімейної медицини №2 у Марганці. Там замінили покрівлю й вікна, термомодернізували фасад.

Уперше за 60 років відремонтували амбулаторію у Миколаївці Новомосковського району. Ремонтники замінили дах, реставрували фасад, заново провели комунікації, встановили енергозберігаючі вікна. Усередині обладнали дві палати денного стаціонару, кабінети щеплень, маніпуляцій і фізіотерапії.

Уперше за роки незалежності сучасні амбулаторії почали будувати й у селах Дніпропетровщини. Нині зводять 18 таких медзакладів.

Новий хірургічний корпус Центру матері та дитини ім. Руднєва

Будівля – шестиповерхова

Усередині – надсучасні умови

Реконструйоване педіатричне відділення Центру матері та дитини ім. Руднєва

У Дніпрі відкрили сучасну дитячу поліклініку

Зведена «з нуля» амбулаторія запрацювала у Нікополі

Уперше за 60 років відремонтували амбулаторію у Миколаївці Новомосковського району

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux