Опубліковано 25 березня 2019 року, 14:00

За чотири роки на Дніпропетровщині втілили майже 2 тис проектів розвитку – Валентин Резніченко

Відремонтовані дороги, сучасні лікарні, школи і дитсадки. А ще – нові сонячні електростанції, лікарні й амбулаторії, спортмайданчики та футбольні поля. Справжнє перезавантаження Дніпропетровщини. За 4 роки в області реалізували майже 2 тис проектів розвитку. Про зроблене сьогодні звітували у Дніпропетровській облдержадміністрації.

«Децентралізація – найважливіша реформа, ініційована Президентом України Петром Порошенком. Вона перетворює міста і села на сучасні, комфортні та затишні. Тепер саме громада вирішує, в якому напрямку розвиватися і в які інфраструктурні проекти вкладати кошти, – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. – За 4 роки в громадах області реалізували майже 2 тис проектів розвитку. Завжди допомагатимемо тим, хто готовий взяти на себе відповідальність. Видатки на оновлення інфраструктури регіону зросли майже у 14 разів. В розбудову області вклали понад 30 млрд грн». 

 Акцент у розвитку інфраструктури регіону – на соціальній сфері. У містах та селах Дніпропетровська облдержадміністрація капітально відремонтувала понад півтисячі доріг. Пріоритет – автошляхам біля шкіл, дитсадків та лікарень. Гарантія на нове покриття – 5 років. Вперше за роки незалежності України приводять до ладу траси. Нині наче європейський автобан – магістраль Дніпро-Запоріжжя. Звели і сучасний шляхопровід на об’їзній навколо Дніпра. 

Найяскравіші приклади «перевтілення» регіону – модернізовані школи у Солоному, Петриківці, Юр’ївці, Жовтих Водах, Покрові.

«Нині триває реконструкція ще понад 30 основних і опорних шкіл, – сказав радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик. – Невід’ємна частина новітнього освітнього простору – інклюзія. Реконструйовані школи доступні для всіх дітей. Будівлі облаштовані пандусами та підйомниками. В області відкрили понад 120 медіатек та ресурсних кімнат, 30 інклюзивно-ресурсних центрів. Нині у звичайних школах разом із однолітками здобувають освіту більше 800 дітей з особливими освітніми потребами».

 Мешканців регіону долучають до читання друкованих книжок. Вже відкрили майже 70 буккросингів. Діти опановують ази електроніки у 8 школах робототехніки.

 «Поряд із оновленими закладами зводимо стадіони з футбольними полями, ігровими майданчиками та біговими доріжками. Все – зі штучним професійним покриттям, – додав Юрій Голик. – Такі стадіони вже має малеча Юр’ївки, Солоного та Кам’янського. На «підході» – спортоб’єкти у Петриківці». 

В обласному центрі реконструювали стадіон «Олімпійські резерви». Це універсальна легкоатлетична арена. У Слобожанському звели «з нуля» сучасний спорткомплекс. Наразі триває будівництво ще двох десятків спортивних об’єктів.

«За 4 роки відкрили понад 60 дитсадків. Новий дошкільний заклад у Слобожанському став першим в області, зведеним «з нуля» за роки незалежності, – сказав Юрій Голик. – У 2018-му відкрили два дитсадки у Підгородному та Обухівці. Вони унікальної архітектури. Яскраві, комфортні та енергоефективні. Загалом створили 6 тис нових місць для виховання дошкільнят».

 Енергонезалежність пронизує всі інфраструктурні проекти, які втілюють в області. Створили 35 сонячних електростанцій. Найбільша з них – у Нікопольському районі. Вона – третя за потужністю в Європі. 750 тис панелей виробляють 200 МВт.

«У регіоні активно розвивається альтернативна енергетика, – підкреслив радник голови Дніпропетровської ОДА. – Три міста – Марганець, Покров і Нікополь – повністю відмовилися від централізованого газового опалення. За 4 роки ввели в експлуатацію понад сто альтернативних котельнь. Знизили споживання газу в області на 23%».

За 2015-2018-й на Дніпропетровщині збудували і реконструювали 36 медзакладів. Обласним коштом оновили педіатрію та звели «з нуля» надсучасну хірургію в Центрі матері та дитини ім. проф. Руднєва у Дніпрі. Там – сучасний реабілітаційний центр з басейном, яскравий інтер’єр та нове обладнання. Загалом для лікарень регіону придбали майже 400 одиниць сучасного устаткування - ангіографів, томографів, апаратів штучної вентиляції легенів.

Дніпропетровська ОДА втілила понад 60 масштабних екопроектів. Після розчищення стали повноводними 16 річок.

Створюють і нові місця відпочинку. Осучаснені парки мають мешканці Покрова, Кам’янського, Марганця. Оновили і центральну площу в Новомосковську. У Дніпрі відкрили перший в Україні інклюзивний парк. Вперше доступ до яскравих гойдалок та захоплюючих квестів має й особлива малеча.

26 березня 2015 року Валентина Резніченка було призначено головою Дніпропетровської облдержадміністрації.

Дніпропетровська ОДА перевтілює регіон на сучасний та комфортний

У регіоні модернізують школи

Сучасний заклад єврозразка – Солонянська опорна школа №1

За таким яскравим стандартом Дніпропетровська ОДА створює сучасний освітній простір у регіоні

«Нині триває реконструкція ще понад 30 основних і опорних шкіл. Невід’ємна частина новітнього освітнього простору – інклюзія», – сказав радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик

В області – 30 інклюзивно-ресурсних центрів,..

..понад 120 медіатек та ресурсних кімнат

Поруч із реконструйованими школами зводять сучасні стадіони

Нове футбольне поле у Юр’ївці

Новозбудований спорткомплекс у Слобожанському – найбільший в області

Центральна зала спорткомплексу «Прометей» у Кам’янському – з унікальним для України паркетом

Осучаснена педіатрія Центру матері та дитини імені Руднєва у Дніпрі

Палати в Центрі матері та дитини імені Руднєва у Дніпрі – для малюка та його мами

Хірургія Центру матері та дитини імені Руднєва у Дніпрі – з надсучасним медобладнанням

Безбар’єрний інклюзивний парк у Дніпрі – перший в Україні

Новий дитсадок в Обухівці – оригінальної архітектури

У регіоні – 8 сучасних шкіл робототехніки

Для мешканців області створюють нові місця відпочинку

«Парк закоханих» у Марганці

Осучаснюють вулиці..

..і амбулаторії

У Дніпрі оновили будівлю обласної дитячої поліклініки

Для лікарень регіону за 4 роки придбали майже 400 одиниць сучасного обладнання

На Дніпропетровщині – два сучасні реабілітаційні центри для АТОвців

У Нікопольському районі звели найбільшу в Україні сонячну електростанцію

За 4 роки Дніпропетровська ОДА втілила понад 60 масштабних екопроектів

Про досягнення за 4 роки звітували в Дніпропетровській ОДА

Далі буде…

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux