Опубліковано 19 лютого 2019 року, 12:30

За чотири роки Дніпропетровська ОДА реалізувала понад 60 екопроектів – Валентин Резніченко

Розчищення водойм, ліквідація підтоплень і зариблення річки Дніпро. За чотири роки в області реалізували понад 60 масштабних екопроектів. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.
«За завданням Президента України Петра Порошенка покращуємо екологічний стан Дніпропетровщини та умови життя людей. Щоб річка Дніпро не потерпала від цвітіння водоростей – зариблюємо її. Щоб водойми не підтоплювали будинки та угіддя людей – розчищаємо їх та будуємо водовідвідні мережі. Загалом реалізували понад 60 масштабних екопроектів», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Знову повноводними стали річки Інгулець, Самарчук, Шиянка, Кільчень, Томаківка та Заплавка. Із них вичистили мул і зарості очерету, укріпили береги.

Розчистили 23 км річки Мокра Сура у Дніпровському й Солонянському районах. Роботи врятували від постійних підтоплень мешканців сіл Аполонівка, Кам’янка, Сурсько-Литовське та Сурсько-Клевцеве.

Чисте – й русло річки Піщанка в Орлівщині: підрядники розчистили заболочені ділянки, відновили течію. Екологічний проект ліквідував підтоплення майже півтисячі садиб. Друге життя дали водоймі Бакаї, що у Васильківці. Її розчистили, встановили гідроспоруди.

Від постійних підтоплень врятували жителів мікрорайону Веселі Терни у Кривому Розі, села Мишурин Ріг Верхньодніпровського району та селища Карнаухівка поблизу Кам’янського.

У Марганці від підтоплень більше не страждають 50 тисяч жителів. За одним екопроектом – розчистили та поглибили річку Томаківка. За іншим – по вулицях, які найбільше потерпали від підтоплень, змонтували дренажну систему та уловлювачі дощової і талої води, зробили уклін для водовідведення.

Щороку Дніпропетровська ОДА випускає у річку Дніпро майже 1,5 млн карпів, товстолобиків та білих амурів. Це роблять, щоб відновити біологічний режим водойми. Риби з’їдають водорості, фільтрують воду.

Розчистили річку Заплавка

Укріпили береги Інгульця

Очистили та поглибили річку Томаківка

Щороку Дніпропетровська ОДА випускає у річку Дніпро майже 1,5 млн карпів, товстолобиків та білих амурів

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux