Опубліковано 22 листопада 2018 року, 09:30

Юні техніки з Жовтих Вод втілюють власні ІТ-мрії в сучасній школі робототехніки – Валентин Резніченко

Захоплені палаючі очі дітлахів, зосереджених на програмуванні роботів, – буденність нової школи робототехніки у Жовтих Водах. Загалом таких сучасних осередків дитячої технічної творчості в області сім. Їх облаштувала Дніпропетровська облдержадміністрація. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.

«Майбутнє – за високими технологіями. На важливості цієї передової галузі наголошує Президент України Петро Порошенко. Нинішні школярі – майбутні інженери та програмісти – можуть вже сьогодні спробувати себе в омріяній сфері. Для айтішників-початківців у різних куточках Дніпропетровщини в 2018-му створили сім шкіл робототехніки. Там школярі можуть самі спроектувати робота, зібрати та запрограмувати його», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Школу робототехніки в Жовтих Водах Дніпропетровська облдержадміністрація облаштувала на базі центру дитячої та юнацької творчості.

«Раніше у дітлахів нашого міста не було можливості самотужки спаяти робота. Нам пощастило, що Жовті Води потрапили до цього проекту. Дуже вдячні облдержадміністрації, що подарувала дітям можливість втілити власні мрії у сфері високих технологій», – сказала працівник відділу освіти міської ради Жовтих Вод Олена Степанян. 

Сучасні меблі, обладнання, освітлення, стильний інтер’єр. У школі є і 3D-різак, і паяльні станції, і потужні ноути, і безліч різних деталей та комплектуючих. Все – щоб створити робота і «навчити» його рухатися. 

«Це величезні можливості для тих, хто цікавиться електронікою. Діти у захваті! Воліють якомога швидше робота «запустити». Але спочатку їм необхідно отримати базові знання», – поділився керівник гуртка робототехніки Олександр Синяков.

У школі – 30 учнів. Вже готуються до перших змагань – «перегонів роботів». Наразі діти вчаться керувати пристроєм – розробляють кермо майбутнього робота. Згодом перейдуть до програмування.

«У майбутньому мрію стати програмістом. Хочу навчитися писати різні програми для роботів, що допомагатимуть людям швидше робити якісь справи. Раніше навіть не уявляв, що в нашому місті з’явиться така школа робототехніки, де можна цьому навчитися», – розповів учень Євген Ковальчук.

Діти самі можуть вигадати робота, уявити, який вигляд той матиме, спроектувати його і вирізати деталі на спеціальному пристрої – 3D-різаку. Матеріал – будь-який, за винятком металу. Підійде фанера, пластик, шкіра, папір. Зробити «начинку» – також не проблема. У поміч – паяльні станції та безліч різних деталей.

 «Мені дуже цікаво. Думаю, отримані знання та навички стануть у нагоді в майбутньому, коли дома треба буде полагодити якийсь прибор, щось припаяти», – поділився учень Данил Булгаков.

Загалом Дніпропетровська ОДА створила 7 шкіл робототехніки – у Дніпрі, Жовтих Водах, Кам’янському, Нікополі, Покрові, Павлограді, Першотравенську.


Діти Жовтих Вод втілюють власні інженерні фантазії в сучасній школі робототехніки

Захоплені очі дітлахів,..

..зосереджених на програмуванні роботів, –..

..буденність нової школи робототехніки

«Раніше навіть не уявляв, що в нашому місті з’явиться така школа робототехніки», – Євген Ковальчук

Приміщення школи облаштувала ДніпроОДА

Закупили потужні ноути,..

..обладнання,..

..безліч різних деталей,..

..комплектуючих,..

..необхідних інструментів

Деталі майбутнього робота можна вирізати на спеціальному пристрої –..

..3D-різаку

«Це величезні можливості для тих, хто цікавиться електронікою. Діти у захваті!», – Олександр Синяков

У школі дітей навчають програмувати,..

..паяти,..

..керувати пристроями

«Мені дуже цікаво. Думаю, отримані знання та навички стануть у нагоді в майбутньому», – Данил Булгаков

Загалом ДніпроОДА створила 7 шкіл робототехніки в різних містах регіону


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux