Опубліковано 24 липня 2018 року, 15:30

Як не отруїтися кавуном (КОРИСНО)

У кавунах мало калорій, натомість вітамінів – хоч відбавляй. Як правильно обрати смугасту ягоду, аби отримати користь, а не отруєння, розповіли в Обласному центрі здоров’я. 

«Не можна купувати кавуни на стихійних ринках. Особливо там, де ягоди викладають просто на землі, ще й біля дороги - баштанні швидко поглинають свинець, якій містять вихлопні гази, - зазначили в Обласному центрі здоров’я. – Просіть у продавця показати сертифікат якості». 

Не варто прямо на ринку відрізати шматок кавуна, аби спробувати. Брудні шкірка ягоди та лезо ножа можуть призвести до харчових отруєнь. 

Вдома кавун потрібно ретельно помити – спочатку потерти щіткою, потім – обдати окропом, холодною водою і дати висохнути. Розрізаний кавун слід зберігати в холодильнику не більше доби.

«Найбільша кількість шкідливих речовин в кавуні міститься біля кірки, тож цю м’якоть краще не їсти, - додали фахівці. – Не варто давати кавун дітям до року».

При появі симптомів отруєння після вживання кавуна слід звернутись до лікаря.

 

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux