Опубліковано 06 листопада 2018 року, 10:30

Вперше за роки незалежності в селах Дніпропетровщини «з нуля» будуються сучасні амбулаторії – Валентин Резніченко

Нові амбулаторії – селам Дніпропетровщини. У Миколаївській об’єднаній громаді розпочали будівництво  сучасного центру первинної меддопомоги. Там працюватимуть чотири сімейні лікарі, що обслуговуватимуть понад 7,5 тис. людей. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.  

 «За соціальною програмою Президента України Петра Порошенка з розвитку сільської медицини зводимо на Дніпропетровщині сучасні амбулаторії. На це отримали субвенцію з Держбюджету. Будуть сучасні комфортні центри, що враховуватимуть потреби кожного пацієнта», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

 Кипить робота і в Миколаївській об’єднаній громаді. Підрядники вже вирили котлован, нині готують основу під фундамент нової амбулаторії.

 «Вперше за роки незалежності в нашому селі такі масштабні роботи. Велика вдячність очільнику області. Громада розвивається, і ми маємо забезпечувати всі потреби жителів тут, на місці. Нині на понад 7,5 тис. мешканців – лише маленька амбулаторія 1964 року будівництва. Вона застара та замала для такої кількості людей», – зазначив голова Миколаївської об’єднаної громади Віктор Одоєвцев. 

 Одноповерхову будівлю амбулаторії зберуть із швидко монтованих конструкцій – вона буде теплою, енергоефективною та комфортною. Врахують і всі потреби людей з інвалідністю.  

«Ми дуже радіємо будівництву амбулаторії. Коли роботи завершать, людей обслуговуватимуть чотири сімейних лікарі, будуть всі умови та обладнання. А «старий» центр ми облаштуємо під денний стаціонар на шість ліжок», – сказала в.о. головного лікаря Вікторія Мартиненко.  

Нова амбулаторія облуговуватиме людей з 11 населених пунктів Миколаївської громади.

«Це добра справа. Лікарі тут хороші. Ми давно чекали на оновлення, дуже радіємо», – сказала місцева мешканка Любов Крикуша 

Загалом планують звести 18 таких медзакладів в 11 районах області. На це виділили 161,6 млн грн субвенції з Держбюджету. Нову мережу сільських амбулаторій створюють спільно Мінрегіон, Міністерство охорони здоров’я України та влада на місцях.  

Дніпропетровська ОДА зводить сучасну амбулаторію у Миколаївській об’єднаній громаді

Віктор Одоєвцев: «Вперше за роки незалежності в нашому селі такі масштабні роботи. Велика вдячність очільнику області. Громада розвивається, і ми маємо забезпечувати всі потреби жителів тут, на місці»

 Нині підрядники вже вирили котлован,…

 …готують основу під фундамент

Любов Крикуша: «Це добра справа. Лікарі тут хороші. Ми давно чекали на оновлення»

 Амбулаторію зберуть зі швидко монтованих конструкцій

 Вона буде сучасна та комфортна

 Вікторія Мартиненко: «Ми дуже радіємо будівництву амбулаторії. Коли роботи завершать, людей обслуговуватимуть чотири сімейних лікарі, будуть всі умови та обладнання»

Загалом планують звести 18 таких медзакладів в 11 районах області

    

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux