Опубліковано 13 листопада 2018 року, 16:30

Вперше інформацію щодо перевірок бізнесу підприємці дізнаватимуться на спеціальному Інтернет-порталі

Як зробити перевірки бізнесу прозорими та об’єктивними? Як захистити підприємців від ризиків та недобросовісних контролерів? У цьому допоможе Інспекційний портал, який почне роботу з 1 січня 2019 року. Там підприємці зможуть дізнатися, хто і коли перевірятиме їхній бізнес. Про це розповіла голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна під час зустрічі з представниками бізнесу у Дніпропетровській облдержадміністрації.

 «Держава прагне створити для бізнесу комфортні умови. Інспекційні перевірки діяльності підприємств мають бути максимально прозорими та зрозумілими. Наразі створюємо Інспекційний портал, який запрацює вже з 1 січня 2019-го. Там будь-який підприємець зможе дізнатися, коли йому чекати на перевірку і який орган її здійснюватиме», – розповіла голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

 Відтепер частота перевірок залежатиме переважно від самого бізнесу. Наприклад, якщо під час перевірки виявили порушення правил протипожежної безпеки, інспектори незабаром знов навідаються на таке підприємство. Тож тепер вигідніше вкладати гроші у сучасне протипожежне устаткування, ніж не вкладати. Такий бізнес міститиме менше ризиків, а отже, і перевірятиметься рідше.

 «Підтримуємо розвиток малого і середнього бізнесу в регіоні. Створюємо для підприємців максимально прозорі умови. Нова регуляторна політика держави надасть потужний поштовх розвитку підприємництва і сприятиме підвищенню конкурентоспроможності продукції регіону на внутрішніх та зовнішніх ринках», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

«Зміни в регуляторній політиці держави відкривають для бізнесу нові можливості, перш за все, на зовнішніх ринках. Для зарубіжних партнерів головне – якість та безпека продукції, що експортується. А отже, сподіваємося, наші товари стануть більш конкурентоспроможними», – сказав учасник зустрічі, підприємець із Дніпра Вадим Гудошник.

 На порталі підприємці зможуть ознайомитися не тільки зі строками проведення перевірок. Там буде і чіткий перелік параметрів, за якими вони проводитимуться. Зараз портал працює у тестовому режимі. Офіційне відкриття – 1 січня 2019-го.

«Наявність чек-листа із чітко визначеними параметрами виключить корупційні прояви з боку інспекторів та зробить перевірку максимально прозорою. Більше контролюючі органи не зможуть безпідставно тиснути на бізнес», – додала Ксенія Ляпіна.

«У підприємців завжди безліч питань щодо перевірок. Як себе поводити під час інспекцій, як захистити свої права. Необхідні роз’яснення якраз і може надати державна регуляторна служба. Тож такі зустрічі – надзвичайно корисні для бізнесу», – поділилася учасниця Анна Івазова.

До зустрічі з очільником Державної регуляторної служби України Ксенією Ляпіною долучилися майже півтори сотні підприємців Дніпропетровщини.

У ДніпроОДА пройшла зустріч голови Державної регуляторної служби України Ксенії Ляпіної з представниками бізнесу

«Зміни в регуляторній політиці держави відкривають для бізнесу нові можливості, перш за все, на зовнішніх ринках», – Вадим Гудошник

Відтепер частота перевірок залежатиме переважно від самого бізнесу

«Такі зустрічі – надзвичайно корисні для бізнесу», – Анна Івазова

З 1 січня 2019 року підприємці отримуватимуть інформацію щодо перевірок на Інспекційному порталі

До зустрічі долучилися майже 150 підприємців області

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux