Опубліковано 17 квітня 2019 року, 16:00

Відкрили дві сучасні сільські амбулаторії в Петриківському районі – Валентин Резніченко

Сучасний медзаклад – теплий, комфортний та із новим обладнанням. Це – вже не мрія, а реальність мешканців сіл Іванівка та Лобойківка Петриківського району. Там «з нуля» звели дві модерні амбулаторії. В них вже приймають перших пацієнтів. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.   

«Якісні медичні послуги у кожному куточку Дніпропетровщини – пріоритет Президента України Петра Порошенка. Восени 2018-го коштом державного бюджету в області розпочали будувати «з нуля» 18 сучасних сільських амбулаторій. Це кардинально нові, комфортні та модерні заклади «первинки». Вже почали роботу два з них – в Іванівці та Лобойківці», – розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

Амбулаторії звели «з нуля» зі швидко монтованих конструкцій. Це одноповерхові енергоефективні будівлі.

«Ми неймовірно вражені. Заклад повністю укомплектований – є сучасний фізкабінет, аналізатори та кардіограф. А ще – техніка для телемедицини. Завдяки цьому обладнанню зможемо в режимі «онлайн» отримувати консультації «вузьких» спеціалістів з обласного центру», – розповів завідуючий Іванівською амбулаторією Валерій Гаркавенко.  

Нова амбулаторія в Іванівці – на зміну холодній застарілій будівлі.

«Вперше у селах з’явилося медобладнання такого рівня. Вперше за роки незалежності місцеві мають можливість обслуговуватися у європейських умовах. Це приклад для всієї країни», - сказав голова бюджетного комітету Верховної Ради Андрій Павелко.  

У сучасному медзакладі обслуговуватимуться люди із п’яти сіл – Радісного, Гречаного, Кулішів, Клешнівки та Іванівки.  

«Раніше наша амбулаторія була у дуже старому, аварійному приміщенні. Три роки тому вона «переїхала» до будівлі колишнього дитячого дитсадка. Там не зручно, мало місця та світла. Ми давно чекали, коли побудують новий медзаклад. Тепер радіємо – всі послуги можемо отримати тут, на місці, і в комфортних умовах», – сказала мешканка Іванівки Тетяна Макаренко. 

«Все життя проживаю в Іванівці. Відкриття такої сучасної амбулаторії – радісна несподіванка. Для сільської медицини це справжній прорив!», – сказав мешканець Іванівки Олександр Назаренко. 

Радіють новому медзакладу і в Лобойківці.

«Навіть не очікували, що амбулаторію збудуть так швидко! Тільки наприкінці осені 2018-го стартували роботи, а вже відкривають готовий медзаклад. Підрядники облаштували вентильований фасад, встановили металопластикові вікна і двері – завдяки цьому будівля енергоефективна. Всередині – затишні кімнати для прийому та консультацій, комфортна процедурна», – розповів староста Лобойківського старостинського округу Вадим Мужний.  

Тепер місцеві можуть отримати якісну первину меддопомогу у своєму селі.

«Майже 30 років я працюю лікарем у Лобойківці. Навіть не сподівалася, що таке можливо – у центрі села з’явився сучасний медзаклад. Там все новеньке, якісне, сучасне. Аж блищить! Приємно і нам працювати, і пацієнтам приходити», – сказала завідуюча Лобойківською амбулаторією Надія Горєвая. 

 В області будують ще 16 таких амбулаторій – у Верхньодніпровському, Криничанському, Межівському, Нікопольському, Петропавлівському, Софіївському, Томаківському, Царичанському, Широківському та  Юр’ївському районах.

«Тільки восени почалося будівництво амбулаторій. Мало хто вірив, що вже навесні вони будуть готові. Але ми бачимо конкретний результат – сільські мешканці Петриківщини вже можуть обслуговуватися у європейських умовах, а лікарі – працювати із сучасним обладнанням», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов. 

Загалом в Україні зведуть 513 таких амбулаторій.

На Дніпропетровщині восени 2018-го…

…коштом державного бюджету стартувало будівництво 18 сучасних сільських амбулаторій.

 Вже почали роботу дві.

Одна з них –  в Іванівці…

 Вона – на зміну архаїчній будівлі.

Заклад повністю укомплектований.

Є аналізатори…

… та кардіограф.

 А ще – техніка для телемедицини.

 «Ми неймовірно вражені. Завдяки телемедичним технологіям зможемо в режимі «онлайн» отримувати консультації «вузьких» спеціалістів з обласного центру», – розповів Валерій Гаркавенко.

Є фізкабінет та кабінет щеплення

 Тут комфортно…

…й затишно.

  Авто для лікаря, аби швидко діставатися до пацієнтів.

 У сучасному медзакладі обслуговуватимуться мешканці п’яти сіл.

 «Вперше у селах з’явилося медобладнання такого рівня. Вперше за роки незалежності місцеві мають можливість обслуговуватися у європейських умовах. Це приклад для всієї країни», – сказав Андрій Павелко.

 Ще одна амбулаторія – у Лобойківці.

Завдяки новітнім технологіям фахівці лікарні ім.Мечникова…

 ….– на відстані витягнутої руки.

 Місцеві навіть не сподівалися, що такий сучасний заклад з’явиться посеред села.

 Обладнаний за останнім словом техніки…

 … як того вимагають новітні стандарти.

 Умови праці лікарів кардинально змінилися.

«У медзакладі все новеньке, якісне, сучасне. Аж блищить! Приємно і нам працювати, і пацієнтам приходити», – сказала завідуюча Лобойківською амбулаторією Надія Горєвая.

 Дві хвилини – і аналіз крові готовий.

Затишні кімнати для прийому та консультацій.

 Нова якість первинної медицини.

 Подібні амбулаторії зводять ще в десяти районах області.

 Загалом в Україні їх збудують понад півтисячі.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux