Опубліковано 11 жовтня 2018 року, 11:30

Від підтоплень врятували 1,5 тисячі криворожан – Валентин Резніченко

У Кривому Розі Дніпропетровська ОДА розчистила та облаштувала балку Кандибіна. Підрядники працювали на п’яти ділянках – привели до ладу 1,5 км рельєфу. Екопроект втілили за рік, повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«За завданням Президента України Петра Порошенка впроваджуємо нові екологічні проекти. За три останні роки на Дніпропетровщині реалізували майже 60 екопроектів: розчищали русла річок, ліквідовували підтоплення домівок, створювали заповідні зони, зариблювали річку Дніпро. У 2018-му втілюємо ще кілька десятків екоініціатив», – зазначив Валентин Резніченко.

Один з екопроектів реалізували у Кривому Розі. Тут розчистили балку Кандибіна.

Це колишня шахта, яку затопило водою. Балка поволі замулювалася і згодом перетворилася на болото. До того ж, поросла чагарником і деревами, а місцями утворилися стихійні сміттєзвалища.

Крізь балку поталі й дощові води мали стікати в річку Саксагань, проте через засміченість рельєфу просочувалися у ґрунт та підтоплювали навколишні будинки. І так щороку.

«Тут було багато сміття та очерету, а застояна вода нестерпно смерділа. Торік балку почали чистити, місцевість спланували та облагородили. Заасфальтували дорогу – тепер під’їзд до будинку прекрасний. Мріємо, аби поруч створили ще парк для відпочинку», – розказала місцева мешканка Юлія Канонік. 

Дніпропетровська ОДА взялася за розчистку балки у 2017-му. Підрядники працювали на п’яти ділянках – привели до ладу 1,5 км балки. Зокрема, ліквідували стихійні смітники, переклали колектори, укріпили узбережжя, поглибили водойму, реконструювали місток, на окремих вулицях відновили покриття.

«Приємно, що влада піклується про мешканців», – зазначила місцева мешканка Лариса Гармаш.

Від підтоплень врятували 1,5 тисячі криворожан. Проблему, яка дошкуляла не одне десятиліття, вирішили за рік.

«На берегах розчищеної балки плануємо розбити два сквери. Проект зараз у розробці, незабаром представимо його містянам. Вони ж оберуть і назву», – наголосив народний депутат з Кривого Рогу Костянтин Усов, за ініціативи якого розчищали балку. 

Це ще один крок на шляху перетворення Кривого Рогу на європейське місто, додав він.

 У Кривому Розі Дніпропетровська ОДА розчистила балку Кандибіна.

Підрядники працювали на п’яти ділянках.

  Зокрема, ліквідували стихійні смітники, укріпили узбережжя...

...поглибили водойму,

...реконструювали місток...

 ...на окремих вулицях відновили покриття.

«Тут було багато сміття та очерету, а застояна вода нестерпно смерділа. Торік балку почали чистити, місцевість спланували та облагородили. Заасфальтували дорогу – тепер під’їзд до будинку прекрасний.  Мріємо, аби поруч створили ще парк для відпочинку», – розказала Юлія Канонік.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux