Опубліковано 07 вересня 2018 року, 11:30

В академічному ліцеї №15 Кам’янського оновлюємо плавальний басейн – Валентин Резніченко

Вперше за 30 років у академічному ліцеї №15 Кам`янського реконструюють басейн. Роботи вже на завершальному етапі. Проект передбачає заміну технологічного обладнання, утеплення фасаду, ремонт душових та роздягалень. Кошти на реконструкцію – з обласного бюджету, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

«За завданням Президента України Петра Порошенка створюємо дітям комфортні умови для занять спортом. На Дніпропетровщині зводимо спорткомплекси, осучаснюємо стадіони, під час реконструкції шкіл будуємо спортивні майданчики та оновлюємо міні-футбольні поля. У такий спосіб виховуємо здорову українську націю», – зауважив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.  

У Кам’янському ДніпроОДА реконструює басейн академічного ліцею №15. З моменту будівництва навчального закладу його капітально не ремонтували жодного разу. За 30 років він застарів, а вода очищувалася неякісно.

«Міняють все: від стелі до чаші басейну. Після реконструкції зможуть плавати учні чотирьох шкіл, які розташовані в цьому мікрорайоні. Велика вдячність обласній адміністрації за увагу до таких спортивних об’єктів», – зазначила директор департаменту з гуманітарних питань Кам’янського Тетяна Онищенко.

Роботи – з кінця 2017-го. Наразі утеплили будівлю, замінили вікна та комунікації, проклали нову вентиляційну систему. На фініші ремонт душових та роздягалень, монтаж обладнання водоочищення й фільтрації. Підрядники запевняють: після реконструкції басейн відповідатиме всім сучасним вимогам.

«Після реконструкції якість води в басейні значно покращиться. Будуть нові фільтри для очищення, система дозування хлору не ручна, а автоматична, сучасна система ультрафіолетової очистки. Усе це створить комфортніші умови для плавання», – вважає адміністратор басейну Олександр Бєлий. 

Новий басейн матиме чотири доріжки довжиною 25 метрів кожна. Він зможе приймати одночасно до 100 дітей. Крім уроків фізкультури, тут проводитимуться заняття з початкового, лікувального, синхронного та спортивного плавання.

«У нас є декілька проектів, які ми плануємо запровадити після відкриття басейну. Насамперед, плавання першокласників з батьками. Також вже є тренер, який вестиме синхронне плавання. Раніше його не було, але старшокласники дуже хотіли», – розказала директор ліцею Лариса Ніколаєнко. 

За 30 років басейн прийняв майже 50 тисяч вихованців від 6 до 18 років. Діти з нетерпінням чекають на його відкриття.

«Дуже хочу, щоб в новому басейні залишився куточок природи. У ньому було чимало гарних рибок та екзотичних квітів. Перед початком уроку ми завжди милувалися цією красою», – сказала семикласниця Катерина Войченко. 

«Завдяки плаванню можна оновити свій фізичний стан після розумового навантаження. Цей вид спорту дозволяє тримати себе у гарній формі, і для мене, як дівчини, це важливий чинник»,  – наголосила 14-річна Дар’я Коломоєць.

У 2017-му в Кам’янському обласним коштом відремонтували басейн при школі №44.

Вперше за 30 років у ліцеї №15 Кам`янського реконструюють басейн.

Реконструкція обласним коштом.

«Міняють все: від стелі до чаші басейну. Після реконструкції зможуть плавати учні чотирьох шкіл, які розташовані в цьому мікрорайоні. Велика вдячність обласній адміністрації за увагу до таких спортивних об’єктів», – зазначила Тетяна Онищенко.

Оновили чашу басейну.

На фініші ремонт душових.

Міняють стелю.

«Після реконструкції якість води в басейні значно покращиться. Будуть нові фільтри для очищення, система дозування хлору не ручна, а автоматична, сучасна система ультрафіолетової очистки. Усе це створить комфортніші умови для плавання», – вважає Олександр Бєлий.

Ремонт на двох поверхах.

«У нас є декілька проектів, які ми плануємо запровадити після відкриття басейну. Насамперед, плавання першокласників з батьками. Також вже є тренер, який вестиме синхронне плавання», – розказала Лариса Ніколаєнко.

Роботи вже на завершальному етапі.

«Завдяки плаванню можна оновити свій фізичний стан після розумового навантаження. Цей вид спорту дозволяє тримати себе у гарній формі, і для мене, як дівчини, це важливий чинник»,  – наголосила  Дар’я Коломоєць.

Тут народжуватимуться чемпіони.

«Дуже хочу, щоб в новому басейні залишився куточок природи. У ньому було чимало гарних рибок та екзотичних квітів», – сказала Катерина Войченко.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux