Опубліковано 16 лютого 2018 року, 13:30

Уже восьмий ЦНАП Дніпропетровщини почав видавати біометричні паспорти – Валентин Резніченко

Уже восьмий ЦНАП області видає «біометрію». У Кам’янському запустили послугу з оформлення паспорта громадянина України – у формі ID-картки та для виїзду за кордон. У Центрі встановили спеціалізоване обладнання – тепер документи для посвідчення особи можна отримати швидко й без зайвого клопоту, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«На важливості якісних адмінпослуг наголошує Президент України Петро Порошенко, бо вони – обличчя влади. На Дніпропетровщині працюють понад півсотні ЦНАПів, які надають майже 200 послуг. Уже у восьми з них можна оформити біометричні паспорти»,  – підкреслив Валентин Резніченко. 

ЦНАП Кам’янського – восьмий в області, де запрацювало біометричне обладнання. У спеціалізованій станції є все необхідне: комп’ютери, принтер, фотокамера, сканер відбитків пальців, планшет для електронного підпису.

«Завжди дивимося на ту чи іншу послугу очима відвідувачів. Тепер для людей доступна ще одна – оформлення біометричних паспортів. Це історична подія для нас. Робочу станцію придбали місцевим коштом. Приєднали її до каналів зв’язку, отримали паролі й доступи. Сподіваємося, це розвантажить міграційну службу від черг. Очікуємо, що такі станції з’являться і в районних філіалах ЦНАПу», – зазначила директор Кам’янського ЦНАПу Марина Гурська.  

У Наталі Передистої закінчується термін дії закордонного паспорту – оформити новий жінка прийшла до ЦНАПу.

«Дуже зручно, коли така послуга поруч. Економія часу колосальна. Сервіс на висоті. Адміністратори уважні й привітні, усе швидко. Так і має бути в цивілізованій країні», – поділилися жінка.  

Послугою з отримання закордонного паспорту можна скористатися незалежно від місця прописки. Вартість – 557 грн. За термінове виготовлення – 810 грн.

Паспорт у вигляді ІD-картки видається з 14 років і за місцем проживання. Перше виготовлення – безкоштовне. Оновлення документу – у 18-ліття.

У ЦНАПі встановлений термінал, аби оплачувати вартість послуги на місці. Розрахуватися можна готівкою і платіжною карткою.

Здати документи на отримання біометричного паспорта можна за адресою: Кам’янське, пр. Василя Стуса, 10/12.

Оформити документи можна також у ЦНАПах Дніпра, Кривого Рогу, Олександрополя,  а також у Центрах Слобожанської й Апостолівської об’єднаних громад. Незабаром аналогічна адмінпослуга стане доступною в Нікополі.

Наразі на Дніпропетровщині 56 ЦНАПів та їхніх філій – це найбільше в Україні.

У Кам’янському запрацювало обладнання з видачі паспорта – у формі ID-картки та для виїзду за кордон.

 «Завжди дивимося на ту чи іншу послугу очима відвідувачів. Тепер для людей доступна ще одна – оформлення біометричних паспортів. Це історична подія для нас», – зазначила Марина Гурська.  

У спеціалізованій станції є все необхідне....

..фотокамера.. 

...планшет для електронного підпису...

..сканер відбитків пальців...

 «Дуже зручно, коли така послуга поруч. Економія часу колосальна. Сервіс на висоті. Так і має бути в цивілізованій країні», – поділилися Наталя Передиста.  

Адміністратори, які обслуговують станцію, пройшли навчання.

Здати документи  можна за адресою: Кам’янське, пр. Василя Стуса, 10/12.

Послуга з отримання закордонного паспорту – 557 грн, за термінове виготовлення – 810 грн.

Оформити документи можна ще в семи ЦНАПах області.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux