Опубліковано 18 квітня 2019 року, 09:30

Уперше за понад півстолітню історію школа №104 у Дніпрі отримала масштабну реконструкцію – Валентин Резніченко

Комфортний, яскравий та сучасний. Про такий навчальний заклад мріяли викладачі та учні Дніпровської школи №104. Їх бажання реалізовує Дніпропетровська ОДА. У півстолітньому закладі – повна реконструкція, сповістив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Українська школа нового століття має бути модерною та комфортною. Такою, наголошує Президент України Петро Порошенко, щоб діти хотіли до неї ходити. На Дніпропетровщині створюємо навчальні заклади, які вирізняються серед тисяч своїм дизайном та сучасним наповненням. Одні з кращих в Україні – опорні школи Солоного, Петриківки, Покрова. Незабаром до них приєднається школа №104 у Дніпрі. Нині там – масштабна реконструкція», – повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Дніпровській школі №104 – понад півстоліття. Масштабного ремонту там не було ніколи. Своїми силами в закладі поміняли вікна на металопластикові. До іншого – не дійшли руки й фінанси.

«Ми всі, а особливо учні, мріяли про ремонт. Коли діти побачили, що роботи почалися, вони кричали «Ура!». Діти вже навіть малювали, якою бачать школу після реконструкції», – сказала заступник директора з навчальної роботи Ірина Дмитренко.

Друге дихання навчальному закладу дає Дніпропетровська ОДА. Ремонтні роботи почали з покрівлі, що постійно протікала. Прогнилі дерев’яні балки замінили новими. Їх обробили спеціальним протипожежним розчином. Старий шифер, який буквально розсипався в руках, міняють на металочерепицю.

«Наша школа стане не такою, як інші. Вона буде яскравою, немов чарівний будиночок», – поділився третьокласник Данило Привалов.

Школу утеплять, а фасад зроблять кольоровим. Навіть труби навколо будівлі пофарбують у різні відтінки. Для дітей із інвалідністю обладнають пандуси.

«Мрію, щоб на сходах були англійські слова або таблиця множення. Також хочу побачити кольорові стіни. Щоб мій клас був жовтим, адже це колір сонця», – розказала третьокласниця Анастасія Сахно.

Коли учні підуть на літні канікули, підрядники «прокачуватимуть» будівлю всередині. Спочатку замінять всі комунікації. Вони – головний біль закладу. Електрика, наприклад, не витримує навантаження – часто пропадає світло.

 «Оновлення позитивно вплине на навчальний процес. Адже всім буде приємно працювати в світлому гарному закладі», –  зауважила вчитель хімії та біології Світлана Пасько.

Сучасного вигляду набуть коридори та кабінети. Оновлять велику спортивну залу.

«У школі моєї мрії обовязково буде спортивна зала, де кожен зможе знайти заняття до душі: чи то волейбол, чи футбол, чи щось інше», – розповіла восьмикласниця Карина Миргородська.

 У Дніпровській школі №104 – 109 учнів. Ще 35 малюків виховують у дитячому садочку при навчальному закладі.

 Дніпровській школі №104 – понад півстоліття

Реконструювати школу взялася облдержадміністрація

 «Ми всі, а особливо учні, мріяли про ремонт. Коли діти побачили, що роботи почалися, вони кричали «Ура!», – заступник директора з навчальної роботи Ірина Дмитренко

 Роботи почали з покрівлі

Вона постійно протікала

 Прогнилі дерев’яні балки замінили новими

 Їх обробили спеціальним протипожежним розчином

 Старий шифер міняють на металочерепицю

 «Наша школа буде яскравою, немов чарівний будиночок», – третьокласник Данило Привалов

 У розпалі – й фасадні роботи

 Іззовні школу утплюють утеплюють

 «Хочу, щоб мій клас був жовтим, адже це колір сонця», – третьокласниця Анастасія Сахно

 «Оновлення позитивно вплине на навчальний процес. Адже всім буде приємно працювати в світлому гарному закладі», –  вчитель хімії та біології Світлана Пасько

 Коли учні підуть на літні канікули, підрядники «прокачуватимуть» будівлю всередині

 Оновлять велику спортивну залу

 «У школі моєї мрії обов’язково буде спортивна зала, де кожен зможе знайти заняття до душі», – восьмикласниця Карина Миргородська

 У Дніпровській школі №104 – 109 учнів

 Ще 35 малюків виховують у дитячому садочку при навчальному закладі

 Такою буде школа після оновлення


Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux