Опубліковано 10 вересня 2018 року, 10:30

Унікальний за архітектурою дитсадок зводимо в мікрорайоні Романкове міста Кам’янське – Валентин Резніченко

У західній частині Кам’янського – мікрорайоні Романкове – ДніпроОДА зводить дитячий садок на 115 місць. Дошкільний заклад з’явиться тут вперше в історії. Будівництво триває з минулого року. Загалом Дніпропетровська облдержадміністрація будує в регіоні шість сучасних дитсадків, повідомив очільник області Валентин Резніченко.

«Завдання Президента України Петра Порошенка – ніяких черг у дошкільні заклади. Діти кожного населеного пункту мають виховуватися в комфортних, безпечних і сучасних умовах. Щороку в дошкільних закладах Дніпропетровщини створюємо до 1,5 тисячі додаткових місць. Зараз будуємо «з нуля» шість дитсадків – у Іларіоновому, Підгородному, Обухівці, Покрові, Старих Кодаках та Романковому», – наголосив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

У Романковому дитсадка ніколи не було. Батькам доводиться возити діточок до дошкільних закладів у центр міста.  

«Об’єкт, який будується, дуже важливий для Романкового. Тут ніколи не було дошкільного закладу. Мешканці мікрорайону, рухаючись на роботу в середмістя, везли за собою й дітей. Це було незручно. Новий дитсадок вирішить цю проблему. Проект реалізується завдяки співпраці міської й обласної влади», – розповіла директор департаменту з гуманітарних питань Кам’янського Тетяна Онищенко. 

Підрядники завершили зводити другий поверх садочка. Зараз перекривають дах, кладуть стіни й перегородки, прокладають комунікації та електромережу.

«Моїй дочці вже сім років, проте вона жодного дня не ходила до дитсадка. Адже в мікрорайоні його не було, а їздити в місто було не з руки, – сказала місцева мешканка Анастасія Шовкуненко. – Дякуємо, що нарешті в нас розпочали таке грандіозне будівництво. Ми всі з нетерпінням чекаємо на відкриття нового садка». 

Дитячий садок незвичної архітектури – у формі стільників. Він зможе прийняти 115 хлопчиків і дівчаток. Котельня на альтернативному паливі та сонячні батареї забезпечать енергонезалежність закладу. Крім того, зроблять підігрів внутрішнього двору, щоб сходи й майданчик не обмерзали. 

Лілія Черкун сподівається, що приведе сюди сина.

«У мене маленький синочок, якому рік і десять місяців. Поки він підросте, очікую, садок добудують, і дитина зможе тут виховуватися. Хочеться, аби заклад був світлим, комфортним, з гарними вихователями», – побажала жінка. 

Садок разом із 27-ю школою утворять навчально-виховний комплекс.

«Це дійсно буде для нас, романківців, визначна подія. Діти, які виховуватимуться в дошкільному закладі, відразу зможуть переходити до школи і отримувати початкову освіту», – наголосив директор школи Роман Маслєнніков. 

Садок на шість груп. Кожна з них матиме тіньовий навіс з пісочницею та ігровий майданчик. Прилеглу територію облаштують, висадять дерева й кущі, розіб’ють квітники.

У західній частині Кам’янського – мікрорайоні Романкове...

 ...ДніпроОДА зводить дитячий.

«Проект реалізується завдяки співпраці міської й обласної влади», – розповіла  Тетяна Онищенко.

Будівництво - з 2017-го.

 Завершили другий поверх....

...перекривають дах....

...кладуть стіни....

 ...прокладають комунікації...

Садок буде на 115 малюків.

«Дякуємо, що нарешті в нас розпочали таке грандіозне будівництво. Ми всі з нетерпінням чекаємо на відкриття нового садка», – сказала  Анастасія Шовкуненко.

Лілія Черкун сподівається, що приведе до нового дитсадка сина.

Садок на шість груп.

Архітектура незвична – у формі стільників.

Разом із 27-ю школою утворять НВК.

«Діти, які виховуватимуться в дошкільному закладі, відразу зможуть переходити до школи і отримувати початкову освіту», – наголосив Роман Маслєнніков.

 Наразі в регіоні ДніпроОДА будує шість дитсадків.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux