Опубліковано 16 березня 2018 року, 09:30

У вітрильній регаті «Козацький шлях»-2018 зареєструвалися вже понад 20 яхт – Валентин Резніченко

Уже понад 20 яхт подали заявки на участь у відкритих крейсерських перегонах «Козацький            шлях»-2018. Це екіпажі із Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей. Реєстрація триває до 1 червня,  повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. 

«Регату «Козацький шлях» проводимо з 2016-го. Цьогоріч вона збере яхти з різних областей України. Протягом тижня учасники йтимуть від Дніпра до Очакова. Подорож присвятять державним святам України – Дню Конституції та Дню флоту», – розказав Валентин Резніченко.

1 липня регата стартує із Дніпра від Монастирського острова, фінішує – 9 липня в Очакові. Маршрут вітрильників пролягатиме через Запоріжжя, Нікополь, Каховку, Херсон.  

Цьогоріч дебютний старт зробить яхта «Фієста». Її керманич Євген Запара вже готує судно до змагань.

«Раніше руки не доходили до регати, а цьогоріч час обов’язково знайду. Моя яхта стартуватиме в категорії великих вітрильників. Екіпаж уже в передчутті перегонів. Усі налаштовані рішуче на перемогу. Вітер, хвилі, свобода – відчуття неперевершені», – посміхнувся Євген Запара. 

Яхти подолають майже півтисячі кілометрів по Дніпру, Дніпро-Бузькому лиману та Чорному морю.

 У перегонах – вісім етапів. На кожному з них визначатимуть переможців у залікових групах. Враховуватимуть час проходження дистанцій.

Учасники пройдуть історичними шляхами козаків, вшанують пам’ять запорожців, зустрінуться з козаками сучасності, відвідають чорноморські військово-морські бази.

Також яхтсмени візьмуть участь у фесті «Купальські зорі», який відбудеться 7 липня в місті Гола Пристань. За сприятливої погоди влаштують перегони з Очакова до Тендрівської коси.

Дніпровські шлюзи учасники регати пройдуть безкоштовно.

Для участі в перегонах заявки приймаються до 1 червня 2018 року на електронну адресу tangoregata@gmail.com. У заявці слід зазначити назву яхти, її довжину, залікову групу, кількість членів екіпажу, етапи регати та контактні дані.

Спільно з ДніпроОДА регату «Козацький шлях» організовують Дніпровський міський крейсерський яхт-клуб, Січеславське крайове козацтво та обласна федерація вітрильного спорту.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux