Опубліковано 29 травня 2018 року, 12:30

У Софіївській опорній школі створюємо новий освітній простір – Валентин Резніченко

У Софіївській опорній школі ДніпроОДА створює сучасний освітній простір. Реконструкція закладу продовжується. Зараз роботи тривають у будівлі початкових класів, потім на черзі приміщення, де навчаються старшокласники. Комфортні та безпечні умови – для майже 700  учнів. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко. 

«Децентралізація, ініційована Президентом Петром Порошенком, – одна з найуспішніших реформ в Україні. Її ефективність уже доведена і у сфері освіти. Наразі в області створюємо мережу сучасних опорних шкіл. Реконструюємо їх, забезпечуємо новим обладнанням, будуємо спортивну інфраструктуру. Умови для виховання нових українців створюємо і в Софіївській школі, яка не знала жодного ремонту за свою 80 річну історію», – наголосив Валентин Резніченко.

Уже більше місяця роботи тривають у двоповерховій будівлі початкових класів, зведеній ще у 1934 році. Підрядники демонтували стару покрівлю та почали монтувати каркас під нову. Ведуть демонтаж підлоги всередині приміщення. 25 кабінетів і гімнастичний зал мають привести до ладу до 1 вересня.

«Ніхто ніколи не згадував про ремонт нашої школи. Ми думали, вона завжди буде сірою й буденною. Тому були приємно здивовані, коли взялися за її осучаснення. Радий, що свій випускний відсвяткую у відреставрованій школі», – розказав восьмикласник Олександр Сухіна. 

Другий етап – капремонт триповерхової будівлі старших класів, якій майже півстоліття. Тут оновлять 20 кабінетів і спортзал.

«Наша школа має достатньо велику історію. За всі ці роки вона не знала капітального ремонту. Ми, звичайно, намагалися створювати затишок, але чекали глобальної реконструкції. І нарешті дочекалися. Для нас це надзвичайна подія. Роботи просуваються активно. Йдемо на роботу з великим бажанням, і весь час у голові звучить пісня «Мрії здійснюються», – зазначила директорка школи Римма Тиркба. 

Крім того, у школі замінять систему опалення й електромережу. Будівлю термомодернізують та облаштують яскравим енергоефективним фасадом. Оновлять і пришкільну територію.

«Бачив макет майбутньої школи. У такому виді вона буде тільки заохочувати до навчання», – переконаний восьмикласник Микола Федько.  

За проектом, приведуть до ладу шкільний стадіон. На ньому з’являться нові баскетбольний та волейбольний майданчики, сучасне поле для міні-футболу зі штучним покриттям.

У Софіївській школі здобувають знання майже 700 дітей об’єднаної громади, яких підвозять автобусами з навколишніх сіл.

«За кількістю учнів Софіївська школа найбільша не лише у громаді, а й в усьому районі, – зауважила начальник відділу освіти Софіївської ОТГ Валентина Мазенко. – Радіємо, що реформу нової української школи впроваджуватимемо в оновленому приміщенні – сучасному, гарному та яскравому. Головне – діти навчатимуться у комфортних та безпечних умовах».  

Остаточно завершити реконструкцію всієї школи планують у 2019 році.

У Софіївці оновлюють опорну школу.

Передусім ремонтують будівлю початкових класів.

Підрядники монтують каркас під нову покрівлю.

Доставка будівельних матеріалів.

 Роботи у розпалі.

 «Ніхто ніколи не згадував про ремонт нашої школи. Ми думали, вона завжди буде сірою й буденною. Тому були приємно здивовані, коли взялися за її осучаснення», – розказав Олександр Сухіна.

Реконструює школу ДніпроОДА.

Роботи в початковій школі мають завершити до 1 вересня.

 Новий навчальний рік – у нових умовах.

Потім будівельники візьмуться за будівлю старших класів.

 «Наша школа має достатньо велику історію. За всі ці роки вона не знала капітального ремонту. Ми, звичайно, намагалися створювати затишок, але чекали глобальної реконструкції. І нарешті дочекалися. Для нас це надзвичайна подія», – зазначила  Римма Тиркба.

Школу термомодернізують.

 Замінять вікна.

Осучаснять спортивну залу...

.... і шкільний стадіон.

 Учні упевнені, у такій школі навчання буде в радість.

У майбутньому школа матиме ось такий вид.

«Бачив макет майбутньої школи. У такому виді вона буде тільки заохочувати до навчання», – переконаний Микола Федько.

У Софіївській школі навчаються майже 700 учнів.

 «За кількістю учнів Софіївська школа найбільша не лише у громаді, а й в усьому районі, – зауважила  Валентина Мазенко. – Радіємо, що реформу нової української школи впроваджуватимемо в оновленому приміщенні – сучасному, гарному та яскравому. Головне – діти навчатимуться  в комфортних та безпечних умовах».

 Завершити реконструкцію всієї школи планують у 2019-му.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux