Опубліковано 26 вересня 2018 року, 10:30

У Софіївці продовжуємо реконструкцію районної ДЮСШ – Валентин Резніченко

У Софіївці Дніпропетровська ОДА продовжує реконструкцію районної дитячо-юнацької спортивної школи. Роботи – більше двох місяців. Підрядники вже вирили котлован під фундамент нового стадіону. Оновлення спортоб’єкту – вперше за півстоліття. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко. 

 «На здоров’ї нації і, особливо, підростаючого покоління акцентує Президент України Петро Порошенко. На Дніпропетровщині будуємо спорткомплекси та приводимо до ладу занедбані стадіони. Оновлюємо спортмайданчики й під час капремонту шкіл», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

У Софіївці триває реконструкція районної ДЮСШ з півстолітньою історією. Створення сучасної бази для занять спортом – давня мрія місцевих мешканців.

Приміщення, у якому тренувалися важкоатлети, прийшло в занепад. Футбол і баскетбол змушені були проводити у шкільних спортзалах. Футбольне поле ніколи не знало поливу, а бігові доріжки потрощило коріння дерев.

«Наразі ведеться, можна сказати, капітальне будівництво. Уже вирили котлован під фундамент нового стадіону. Демонтували старе адміністративне приміщення – на його місці збудують нове. Тут буде кімната для настільного тенісу, роздягальні з душовими, тренерські, медпункт, зал важкої атлетики», – розказав директор Софіївської ДЮСШ Віталій Рященко.

До того ж на стадіоні прокладуть нові бігові доріжки, облаштують два футбольні поля зі штучним покриттям, волейбольний та баскетбольний майданчики, ями для стрибків у довжину, встановлять трибуни на 900 місць. 

Таким перемінам радіє п’ятнадцятирічний Олег Гончаров. У ДЮСШ хлопець відвідує футбольну секцію.

«Раніше грати на стадіоні було некомфортно. Поверхня нерівна. Хочеш нормально вдарити м’яча, а він підскакує на горбах і летить не туди, куди потрібно, – поділився юний футболіст. – Сподіваюся, на новенькому полі гратиметься класно. Уже кортить вийти на нього».

Вихованці спортшколи переконані: на такому полі буде престижно проводити і районні, і обласні змагання. 

«Уявляю собі гарне поле, з якісним покриттям. У таких умовах футбол – одне задоволення. Та й вболівальникам приємно», – вважає вихованець ДЮСШ Іван Стефюк. 

Зараз у Софіївській ДЮСШ виховуються 400 дітей. Для них – футбол, баскетбол і важка атлетика. Після реконструкції кількість секцій планують розширити.

Крім того, ДніпроОДА разом з Федерацією футболу України втілюють в області програму з облаштування новітніх міні-футбольних полів. У 2018-му таких відкрили вже дев’ять – сім у Дніпрі та два в Солоному.
 У Софіївці – реконструкція районної ДЮСШ.

Закладу півстоліття.

Реконструкцію веде ДніпроОДА.

 Створення сучасної спортивної бази – рожева мрія мешканців Софіївки.

«Наразі ведеться, можна сказати, капітальне будівництво. Уже вирили котлован під фундамент нового стадіону. Демонтували старе адміністративне приміщення – на його місці збудують нове. Тут буде кімната для настільного тенісу, роздягальні з душовими, тренерські, медпункт, зал важкої атлетики», – розказав Віталій Рященко.

 На стадіоні прокладуть нові бігові доріжки...

...облаштують два футбольні поля...

 ...волейбольний та баскетбольний майданчики...

...встановлять трибуни.

З нетерпінням чекають на завершення робіт юні футболісти.

Триває будівництво.

Роботи - більше двох місяців.

ДніпроОДА з Федерацією футболу України реалізують в області програму...

... з облаштування сучасних міні-футбольних полів.

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux