Опубліковано 01 березня 2019 року, 12:30

У Слобожанському «з нуля» будуємо новий корпус початкової школи №2 – Валентин Резніченко

У Слобожанському «з нуля» будується новий корпус початкової школи №2. Там будуть їдальня, актова й спортивна зали, навчальні кабінети і зимовий сад. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.  

  «Нові можливості для розвитку населених пунктів дала децентралізація. Реформу ініціював Президентом України Петро Порошенко. Громади отримали більше коштів та право самостійно вирішити, на які проекти їх витратити, - розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. - Одна з найуспішніших громад області - Слобожанська. Там вже звели «з нуля» садочок та спорткомплекс. Нині будуємо новий корпус початкової школи». 

  З 1995 року учні молодших класів Слобожанського займаються у бувшій будівлі дитячого садка. Спальні та ігрові там переобладнали у навчальні кабінети. 

«Садочок був розрахований на 320 місць. А в облаштованій тут школі навчається аж понад 730 учнів, - пояснила директор Слобожанської початкової школи №2 Валентина Полупанова. - Нині частина школярів змушена навчатися у другу зміну».

Немає у школі і актової та спортивної зали. Займатися фізкультурою і проводити урочистості доводиться в одній і тій самій кімнаті. 

«Немає і власної їдальні. На обід  треба ходити до сусідньої школи. А це зайві витрати часу – поки діти одягнуться, перейдуть дорогу. Дуже не зручно і малим, і вчителям», – розповів тато учня Слобожанської початкової школи №2 Андрій Шандрик.

 Восени 2018-го поряд із старою будівлею школи закипіла робота. Підрядники вже уклали фундамент і звели каркас першого та другого поверхів нового корпусу. Нині монтують перекриття, згодом – облаштують дах і встановлять вікна.

У новій будівлі будуть 5 класів, лінгафонний кабінет для вивчення англійської, їдальня, актова й спортивна зали, бібліотека й читальний зал.

Проект втілюють місцевим та обласним коштом.

У Слобожанському зводять новий корпус початкової школи №2

 Там буде їдальня, актова й спортивна зали, навчальні кабінети і зимовий сад

 На таке оновлення заклад чекав майже чверть століття

 Умови покращать для понад 700 учнів

Валентина Полупанова «Нам вкрай необхідно розширити будівлю. Садочок був розрахований на 320 місць. А в нас нині – 731 учень. 24 класи маємо розміщувати у 20 навчальних приміщеннях. Через це частина школярів навчається у другу зміну»

  Нині підрядники вже уклали фундамент і звели каркас першого та другого поверхів нового корпусу

Нині монтують перекриття, згодом – облаштують дах і встановлять вікна

 «Андрій Шандрик: Дуже не зручно зараз дітям і вчителям. Їсти треба ходити до сусідньої школи. А це зайві витрати часу – поки діти одягнуться, перейдуть дорогу. Чекаємо завершення робіт»

 Проект втілюють місцевим та обласним коштом

Такий вигляд школа матиме після завершення робіт

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux