Опубліковано 11 квітня 2019 року, 12:30

У Синельниковому відбувся другий півфінал фестивалю дитячих талантів «Z_ефір» - Валентин Резніченко

Дитячо-юнацький талант-фест «Z_ефір» впевнено крокує Дніпропетровщиною. Другий півфінал конкурсу днями відбувся у Синельниковому. Суддів вражали найталановитіші учасники з чотирьох районів - Межівського, Покровського, Васильківського та Петропавлівського. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Президент України Петро Порошенко наголошує – маємо підтримувати талановиту молодь. На Дніпропетровщині вже вдруге проводимо масштабний фестиваль «Z_ефір», на якому шукаємо юні таланти. Конкурс - у розпалі, нині тривають півфінали. Попереду – великий гала-концерт, який відбудеться у Дніпрі наприкінці травня», - сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Переможці відбіркових турів зібралися у Центрі дитячої та юнацької творчості. Серед тих, кому випала нагода ще раз вийти на сцену фестивалю «Z_ефір», юні «привиди» - танцюристи з Покровського району.

«Хочемо перемогти та прославити наш рідний район. Номер готували ретельно, займалися тричі на тиждень. Гадаємо, що найголовніше для вдалого виступу – це майстерність та артистизм», - сказала учасниця танцювального колективу «Покровського центру дозвілля» Катерина Чуприна.

Повернулися за перемогою і учасниці вокального тріо з селища Покровське. Аби здивувати глядачів, вдосконалили свій номер.

 «Ми підготували молдавську народну пісню «Цукі цукі», у перекладі це означає «Зустрічай гостей». У цьому номері не просто співаємо, а ще й танцюємо. Щоб здивувати журі, щодня займалися з викладачем, пошили гарні костюми, поставили танок, - розповіла учасниця вокального тріо Аделіна Акімова. - Співаючи пісні інших народів, ми намагаємось передати місцевий колорит». 

Віртуозна гра на фортепіано, скрипці, гітарі на навіть ложках. Учасники півфіналу вражали суддів талановитими виступами, креативом  та фантазією.

Інструментальний ансамбль «Веселі ложкарі» переміг на відбірковому турі у Межовій. Діти зізнались – тепер мріють здивувати не лише свій рідний Покровський район, а й усю область.

«Гра на ложках – це давнє українське мистецтво. Ми підбираємо народні мелодії, аби не зраджувати традиціям, - розповіла учасниця ансамблю «Веселі ложкарі» Анна Максьонова. Навчитися цьому мистецтву не важко, але звісно спочатку будуть мозолі на руках. Потім до цього звикаєш, і якщо  ти повністю віддаєшся музиці – отримуєш справжнє задоволення».

Фантастичний світ казок створили на сцені юні учасники з театрального колективу селища Покровське.

«Ми підготували виставу про кішок та їх хазяїна, дуже старалися гарно виступити. Ця пєса – про родинні цінності, про те, що треба берегти свою сім’ю», - сказала учасниця театрального колективу Даря Михайленко.

Із понад 30 номерів судді відібрали 12 фіналістів.

«Я приємно здивована виступами учасників. Діти  – дуже різні, але кожен з них – талановитий. Впевнена, що вони досягнуть висот на великій сцені. Найголовніше – це впевненість у собі, енергетика та справжні «живі» емоції», - зазначила член креативного журі, вокалістка Валерія Жиркевич.

Фіналісти виступатимуть на великому гала-концерті у Дніпрі.

Фестиваль дитячих талантів «Z_ефір» крокує Дніпропетровщиною

Другий півфінал відбувся у місті Синельникове

  «Z_ефір» - це найкращий та найбільший творчий фестиваль для дітей та молоді. Дуже радіємо, що учасники виходять на велику сцену із посмішками, наснагою та бажанням перемогти», - радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ольга Горб

Тут зібралися переможці відбіркових турів конкурсу

 «Співаючи пісні інших народів, ми намагаємось передати місцевий колорит. Щоб здивувати журі, щодня займалися з викладачем, пошили гарні костюми, поставили танок», - учасниця вокального тріо Аделіна Акімова

Суддів вражали найталановитіші учасники з чотирьох районів - Межівського, Покровського, Васильківського та Петропавлівського

  Глядацька зала Центру дитячої та юнацької творчості - переповнена

 «Хочемо перемогти та прославити наш рідний район. Гадаємо, що найголовніше для вдалого виступу – це майстерність та артистизм», - учасниця танцювального колективу «Покровського центру дозвілля» Катерина Чуприна

Учасники півфіналу вражали суддів талановитими виступами

 Віртуозно грали на скрипках…

 гітарах…

 та навіть ложках

 «Гра на ложках – це давнє українське мистецтво. Ми підбираємо народні мелодії, аби не зраджувати традиціям, - розповіла учасниця ансамблю «Веселі ложкарі» Анна Максьонова

 У півфіналі виступили понад 30 солістів та колективів

 «Ми підготували виставу про кішок та їх хазяїна, дуже старалися гарно виступити. Ця п’єса – про родинні цінності», - учасниця театрального колективу Дар’я Михайленко

Судді відібрали 12 фіналістів

 «Я приємно здивована виступами учасників. Впевнена, що вони досягнуть висот на великій сцені», - член креативного журі, вокалістка Валерія Жиркевич

Фіналісти виступатимуть на гала-концерті у Дніпрі

Завантажуємо ще
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux